28 Aralık 2016 06:35

Ali Fuat Eker, Diyarbakır Belediyesi bünyesine atandı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na atandı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na kayyım ile atanan Cumali Atilla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker’i Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na atadı.

Kayyım ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na atandıktan sonra 677 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yetkileri genişletilen Cumali Atilla, tasfiye edilen belediye yönetimi yerine yeni isimlere kadro açıyor. Geçmişte Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini yürüten AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na getirildi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, daha önce AKP’lilerin yakınlarının kamuya sınavsız olarak atandığını ve buna dair bir liste olduğunu ifade etmişti. Koç, sözü edilen listede Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girmeden devlet memurluğuna atanan bazı AKP yöneticileri ve kabine üyelerinin yakınlarının isminin bulunduğunu, bu isimler arasında Ali Fuat Eker’in de yer aldığını ifade etmişti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Antep katliamı mağdurları: El Bab'ı bırakın, katili bulun

SONRAKİ HABER

DTK bileşenleri: 'Çözüm' denilenin sonuçları ağır olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...