28 Aralık 2016 06:23

Antep katliamı mağdurları: El Bab'ı bırakın, katili bulun

Antep Katliamında yakınını kaybeden Ayşe Akdoğan, askerilerin yaşamına malolan Fırat Kalkanı operasyonuna tepki gösterdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bab'ta 16 askerin yaşamını yitirmesi üzerine yapılan eleştirilere karşın “Birileri akıl veriyor. Bizim Suriye'de ne işimiz var diyorlar. Benim Kilis'ime saldıranlarla hesabım var. 56 vatandaşım Gaziantep'te şehit ediliyor. Sabır sabır dedik ama girmek zorunda kaldık” şeklinde sarf ettiği sözlere Antep katliamı mağdurlarından tepki geldi.

Antep katliamında yakınlarını kaybedenlerden Ayşe Akdoğan, “Bizim için bir şey yapmak istiyorlarsa katili bulsunlar ve sorumluları cezalandırsınlar” dedi.

Beybahçe Mahallesi’nde 20 Ağustos'ta gerçekleşen katliamda çoğunluğu çocuk 56 yakınını kaybedenler, Suriye topraklarına girmenin kendi acıları ile alakası olmadığını, katliam sorumlularından hesap sorulmadığını, yaşamını yitiren ve yakıldığı iddia edilen askerler için oluşacak tepkileleri dindirmek için yetkililerin açıklama yaptığını belirtti.

Aileler, TSK'nin Suriye topraklarına giriş sebebinin Kürt güçlerine karşı durmak olduğunu ifade ederken, kendileri için girildiği iddiasına “Öncelikle Türkiye içindeki IŞİD’lileri yok edin” yanıtını verdi.

'ÖNCE TÜRKİYE'DEKİ IŞİD'İ BİTİRİN'

Katliamda 12 akrabasını kaybeden ve kendisi de yaralı kurtulan Ayşe Akdoğan, “Bizim için bir şey yapmak istiyorlarsa katili bulsunlar ve sorumluları cezalandırsınlar. Katil neden bulunamadı? İsteselerdi bir saatte katili bulur olayı açığa kavuştururlardı. Erdoğan, TSK'yi IŞİD için değil, Kürt güçlerine karşı Suriye'ye soktu. Mesele IŞİD’se; Türkiye IŞİD militanı dolu. Önce onları bitirsin” dedi.

Savaşın bir an önce bitmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Akdoğan, “Biz müslüman çocuklarının el, kol ve başlarının kesilmesini istemiyoruz. Düğünümüzde çocuklarımız katledildi. 10 yaşındaki yeğenim Sevim 4 aydır hastanede. Sağ gözünü ve yüzünün yarısını kaybetti. Halen ameliyatlar geçiriyor. Yine de biz asker ve polislerin ölmesini istemiyoruz” dedi.

Antep Katliamında yakınlarını kaybedenlerden Fırat Kalkanı tepkisi: Önce Türkiye'deki IŞİD'i bitirinKatliamda yaşamını yitiren 14 yaşındaki Orhan Yavuz’un babası Kasım Yavuz da “Herkes katliamda devletin parmağı olduğunu biliyor. Bu yüzden de şimdiye kadar katili bulmadılar. Biz tüm yaşadıklarımıza rağmen savaşın sonlandırılmasını isiyoruz. Biz askerlerin ölmesini istemiyoruz. Biz yandık başkaları da yanmasın” dedi.

Katliamda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mahsum Nas'ın annesi Cemile Nas da, Cumhurbaşkanın açıklamalarına tepki göstererek “Bizim için Suriye'ye girdiklerine inanmıyoruz. Kürt güçlerine karşı ordalar” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kars'ta DBP'li 2 yönetici tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ali Fuat Eker, Diyarbakır Belediyesi bünyesine atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...