28 Aralık 2016 05:28

‘OHAL'i UZATMA’ kampanyası dalga dalga yayılıyor

Demokrasi İçin Birlik Meclisi'nin OHAL'in kaldırılması talebi ile başlattığı ‘UZATMA’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Paylaş

Demokrasi İçin Birlik Meclisi (DİB) tarafından sosyal medya üzerinden duyurulan “OHAL kaldırılsın, Kanun Hükmünde Kararnameler durdurulsun” talebiyle başlatılan ‘UZATMA’ kampanyası dalga dalga yayılıyor. İlk aşamada Türkiye'nin bir çok yerinde gençlerle bir araya gelerek OHAL'in yarattığı mağduriyetleri anlatan DİB üyelerinin, gençlerden sonraki hedef kitlesi kadınlar olacak.

Meclis, toplumun tüm kesimleri ile toplantılar yaparak kampanyayı sürdürecek. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren DİB üyesi CHP eski Milletvekili Melda Onur, başta kadınlar olmak üzere ötekileştirilen birçok kesime ulaşacaklarını belirterek, herkesin kampanyaya destek vermesini istedi.

‘OHAL VE KHK’LAR ŞİDDETİ ARTIRIYOR’

DİB ile başlattıkları kampanya çerçevesinde ilk hedeflerinin OHAL ve KHK ile yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması olduğuna dikkat çeken Onur, “OHAL’in bu kadar üst üstte uzatılması ne kadar çok mağduriyete neden oldu ve ülkenin temel sorununu hiçbir şekilde çözmedi. KHK’ler de öyle. KHK’lerin OHAL ile ilişkisi de yok. Çevre ile ilgili, kent ile ilgili bir KHK’nin darbe ile ne gibi bir ilişkisi olabilir. Tamamen darbe kullanılarak bambaşka alanlara müdahale ediliyor” dedi. Bunun için ‘UZATMA’ sloganı ile kampanya başlattıklarını hatırlatan Onur, “OHAL’i ‘UZATMA’ kampanyasına başladığımız süreçte çok ciddi şiddet eylemleri oldu ülkede. Bir taraftan Kayseri, Beşiktaş ve daha fazlası oldu. O an bize şunu da diyebilirler, OHAL’i nasıl uzatmayalım. Aslında OHAL ve bu tür KHK’ler şiddete engel olmuyor. Üstelik artıyor. Demek bunun yolu bu değil” açıklamasında bulundu.

‘GENÇLERE DAHA FAZLA YER VERMELİYİZ’

Gençlerle yaptıkları buluşmada DİB’de daha fazla gençliğe yer verilmesi gerektiği fikrinin ortaya çıktığını vurgulayan Onur, “Biz Demokrasi İçin Birlik çalışmalarında çok fazla gençliğe ulaşamamışız. Bunun farkındaydık aslında ama bir türlü bunun yolunu bulamıyorduk. En azından öğrenci oluşumları veri tabanımız yoktu. Onların kafasındaki somutluğu, anlayabiliyorum” diye konuştu. Gençlere daha fazla katılma çağrısında bulunan Onur, ilerleyen süreçte tekrar gençler ile biraraya gelmeyi planladıklarını söyledi.

‘BÜTÜN KESİMLERE ULAŞACAĞIZ’

Başta kadınlar olmak üzere bir çok çevreyle bir araya geleceklerini ifade eden Onur, şunları söyledi: “Öteki olan kadınlar, LGBTİ gruplar, kent ve kırsal yaşam hakkı ihlallerinin mağdurları, sağlık, eğitimdeki gruplar ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Bütün bunlar demokrasi için, birlik için gereken ama şuan birbirinden kopuk kopuk olan toplumsal dinamikler, onları bir araya getirdiğimizde o zaman eğer bir iradeden söz ediliyorsa burada da bir irade var demek için bu çalışmalar sürecek.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Eksi 30 derecede kaloriferler çalıştırılmıyor

SONRAKİ HABER

Kars'ta DBP'li 2 yönetici tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa