03 Haziran 2012 20:11

Maltepe sahilinde çevre katliamı sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Maltepe sahilinde çevre katliamı son hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi golf sahası, su kaykayı, tenis sahası ve kafeteryalar yapmak için Maltepe sahilinde denizi 3 km uzunluğunda 500 metre genişliğinde dolduruyor.Belediye Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ardıç büyükşehir belediyesinin

Maltepe sahilinde çevre katliamı sürüyor
Paylaş
Ertan Kabadayı

Belediye Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ardıç büyükşehir belediyesinin mayıs ayından itibaren dolgu çalışmasının devam ettiğini belirterek “Burası herhangi bir projeye dayanmıyor. Sadece peyzaj projesi olarak ihale edildi, deniz dolgusu da bu şekilde başladı. Yerel belediyeden bile izin almadan bu proje devam ediyor. Sahiller doldurularak halka kapatılıyor” diye konuştu. Bu projeye halkın büyük bir tepkisi  olduğunu vurgulayarak, “Bu konuyla ilgili imza kampanyası başlattık. Halkın büyük  bir katılım var. Bu konuyla alakalı bir çevre platformu kuruldu. Platformun içersinde demokratik kitle örgütleri var. Burada yapılan dolgunun durdurulması için çalışma yürütüyor. En yakın zamanda bir basın açıklaması yapacak. Maltepe halkını basın açıklamasına çağırıyoruz” dedi.

BU MARİNADAN KAÇ KİŞİ YARARLANACAK

Gülsuyu Gülensu Dayanışma Merkezi (GÜLDAM) Başkanı İbrahim Bilgili yıllardır kentsel dönüşümle alakalı bir bela ile uğraştıklarını şimdi de hafta sonları piknik yapıp çocukların oyun oynadığı yerlerin birilerine peşkeş çekildiğini söyleyerek “Buraları golf sahası marina yaparak sahil halka kapatılacak. Maltepe’de 500 bin kişinin yaşıyor acaba burada yapılacak marinadan kaç kişi yararlanacak” diye konuştu.

HALKA BİR FAYDASI YOK

Emek Partisi Maltepe İlçe Başkanı Enver Delibaş ise Maltepe sahilinde bir çevre felaketinin gerçekleştiğini vurgulayarak “AKP hava yollarında olduğu gibi  grevleri yasaklayarak, ülkemizi ucuz işçi cenneti  haline getirmeye çalışıyor. Bir taraftan kadınlar üzerindeki baskıyı artırarak kürtajı yasaklamaya çalışıyor. Yeni çevre yasaları çıkartarak çevremizi talan etmeye devam ediyor. Akarsular üzerinde yüzlerce HES projesi yaparak çevre katliamın bütün bir ülkeye yayıyor. Maltepe’de yapılan bu dolgunun, burada yapılacak olan marina ve golf sahalarının halkımızın çıkarlarıyla uzaktan yakından bir alakası yok” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu kadar enerji kimin için?

SONRAKİ HABER

‘Tanıklık Günleri’ başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...