28 Aralık 2016 00:18

İlk yarının takımı: Medipol Başakşehir

Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’deki son maçında berabere kalmasına rağmen zirve koltuğunu korumaya devam ediyor.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig’deki son maçında Adanaspor ile 1-1 berabere kalmasına rağmen zirveyi bırakmayan Medipol Başakşehir, tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor.  

NAMAĞLUP TEK TAKIM

Süper Lig’in 16 haftalık ilk devresi sonunda ligin yenilmeyen tek takımı konumunda bulunan turuncu lacivertliler, 16 maçta 10 galibiyet ve 6 beraberlikle 36 puan topladı. Geçtiğimiz sezonun son 9 maçını da kaybetmeyen Medipol Başakşehir’in, ligde 25 maçlık yenilmezlik serisi bulunuyor. Avcı’nın takımı, ligdeki son yenilgisini 12 Mart 2016’da deplasmanda Osmanlıspor’a karşı 3-2’lik sonuçla almıştı. 

14 HAFTADIR ZİRVEDE

Ligin 3. haftasından itibaren liderliği Galatasaray’dan devralan Medipol Başakşehir, 14 maçtır zirvedeki yerini koruyor. 15. haftada Beşiktaş ile puan farkını 3’e kadar yükselttiği, ilk bölümü rakibinin 1 puan önünde bitirdi.

TÜRKİYE’NİN LEİCESTER’I

Süper Lig’de gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri çeken Medipol Başakşehir, İngilizlerin ünlü basın organı BBC tarafından Leicester City takımına benzetilmişti. Haberlerinde ise “Avrupa futboluna bu sene “Küçük Leicester Cityler” damga vuruyor. Kimsenin ummadığı şekilde liderler” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Ligi son iki yılda ligi 4. sırada tamamlayan İstanbul kulübü, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası’nda da 3 maçta 9 puan toplayarak F grubunda da lider durumda bulunuyor.

ROL MODELİMİZ SOUTHAMPTO

Önceki röportajlarında takımı hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt “Bizi Leicester City’ye değil daha fazla olarak Southampton’a benzetiyorum ve aslında rol modelimiz onlar. Çünkü Southampton Başkanı Ralph Krueger’in bir sözü tam da bizim düşüncemiz “Biz başarıyı satın almıyoruz, üretiyoruz bu söz tam da Medipol Başakşehir için de geçerli” şeklinde konuşmuştu.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM

İstanbul ekibinin bu sezon ayrıca birçok unvanı da bulunuyor. Kalesinde 11 gol gören turuncu laciverliler ligin en az gol yiyen takımı konumunda. 8 dış saha maçında kalesinde yalnızca 3 gol gören Başakşehir, rakip fileleri 31 kez havalandırarak 34 gole sahip Fenerbahçe’nin ardından ligin en çok gol atan ekibi durumunda.
Ayrıca, deplasmanda oynadığı son 3 karşılaşmada beraberlik alan turuncu-lacivertliler, 18 puanla dış sahada en çok puan toplayan takım unvanının da sahibi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

At yarışları özelleştiriliyor

SONRAKİ HABER

Kolombiya’nın ‘estetikli’ ikiyüzü 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...