27 Aralık 2016 23:01

Anayasa değişiklik teklifinin 6. maddesi de kabul edildi 

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AKP'nin Anayasa değişiklik teklifinin 6. maddesi kabul edildi. 

Paylaş

Kabul edilen maddeye göre, TBMM'nin görev ve yetkileri; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesinhesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek olarak belirleniyor. 

Son tartışmaların ardından yedek milletvekilliği düzenlemesinden vazgeçen AKP teklifteki 5. maddeyi önergeyle metinden çıkartılmıştı. 

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in konuşması sırasında komisyonda tansiyon bir kez daha yükseldi. 

'SİZ DAHA FÜHRERİNİZİ ELEŞTİREMİYORSUNUZ' 

Metiner, konuşması esnasında CHP milletvekillerinden atılan laflara, "Sizin nereye biat ettiğinizi biliyoruz. Tek parti dönemine biat ediyorsunuz. Siz daha Führerinizi eleştiremiyorsunuz" dedi. 

Mehmet Metiner'in bu sözlerine, CHP'liler tepki gösterdi. Metiner, "Atatürk'ü kastdetmedim. Milli şeften kimin anlaşıldığı bellidir" diye konuştu. Bu sözlerin ardından milletvekilleri arasında tartışma başladı. Metiner'in bulunduğu bölgeye gitmeye çalışan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ı milletvekili arkadaşları tuttu. Akar ve Yalım, salondan çıkartılarak sakinleştirildi. 6. maddenin kabul edilmesinin ardından görüşmelere bugün saat 14.00'te devam edilmek üzere son verildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da kar yağışı çatıların çökmesine neden oldu

SONRAKİ HABER

Castro'nun heykeli dikilmeyecek, ismi alanlara verilmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...