27 Aralık 2016 20:58

Versace'ye siyah müşterilere kod ad taktığı için dava açıldı

Amerika'da eski bir Versace çalışanı, mağazalarda ırkçılık yapıldığı iddiasıyla ünlü moda devine dava açtı.

Paylaş

Kendisi de Siyah bir Amerikalı olan 23 yaşındaki eski Versace çalışanı Christopher Sampino, mağazada siyah müşteriler için kod adlar kullanıldığını, müdürünün kendisini de Afrika kökenli olduğu için işten kovduğunu söylüyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Sampino, Versace marka siyah kıyafetleri sınıflandırmak için kullanılan D410 kodunun siyahi müşteriler için kullanıldığını iddia etti.

Dava dosyasına göre, müdürü Sampino'yu işe aldığında kod ad uygulamasını rahat bir şekilde anlattığını söylüyor.

Sampino'nun iddialarına göre, mağazaya siyah bir müşteri girdiği zaman çalışanlar 'D410 giriş yaptı' diyerek birbirlerini uyarıyor.

İKİ HAFTA SONRA İŞTEN ÇIKARILDI

Buna karşılık Sampino, "Benim de bir siyah olduğumu biliyorsun değil mi?" diyor ve müdürünün kendisine olan tutumunun bunu öğrendikten sonra değiştiğini söylüyor.

Kendisinin gerekli eğitimden mahrum bırakıldığını, müdürünün mola almasını engellediğini ve iki hafta sonra bir neden belirtmeksizin kovulduğunu iddia ediyor.

Kovulmasının nedeninin ise çalışma düzeniyle ilgili olmadığını, müdürün kendisine "lüks bir hayat" yaşamadığı için bu hayatı anlayamadığını ve istifa etmesini, çünkü bunun evrak işlerini kolaylaştıracağını söylediğini belirtiyor.

16 Aralık'ta hazırlanan 30 sayfalık iddianamede yazanlara göre, Versace mağazası 9 konuda suçlanıyor ve Sampino kendisine ödenmeyen mesailere ek olarak diğer zararların tazminini istiyor.

Versace henüz bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Doğan: Anayasa teklifi yasalaşırsa AB süreci resmen biter

SONRAKİ HABER

Hollanda’da belediye başkanından mültecilere ev hapsi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...