27 Aralık 2016 18:45

Irak Başbakanı: IŞİD'i Irak'tan çıkarmak 3 ay sürecek

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'i Irak'ta bitirmenin 3 ay süreceğini açıkladı. İbadi, Türkiye ile ilişkilerin de düzeldiğini belirtti.

Paylaş

Irak Başbakanı Haydar İbadi, düzenlediği basın açıklamasında Musul operasyonuna dair konuştu.

IŞİD'in Musul'da hem sayı hem de donanım olarak zayıfladığını dile getiren İbadi, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend'in, "Örgütün Irak’ta Musul’dan, Suriye’de de Rakka’dan temizlenmesinin iki yıl alabileceği" yönündeki sözlerine ilişkin soruya, "IŞİD'in Irak'ta bitirilmesi için 3 aya ihtiyacımız var" yanıtını verdi.

"Musul'daki kara operasyonuna ABD'li askerler katılacak mı?" sorusuna ise İbadi, "Bu asılsızdır. Irak ve Musul'da karada ülke güçleri dışında savaşan hiçbir güç yok" karşılığını verdi.

İbadi, Türkiye ile ilişkilerin düzeldiğini de ifade etti. Türkiye-Irak ilişkileri, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılma ısrarıyla gerilmişti.

ibadi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr'in Haşdi Şabi ile ilgili açıklamasına ilişkin ise, "Bu açıklamalar Irak'ın iç işlerine karışmaktır. Suudi Arabistan sorunlarını bizden uzakta çözsün. Suudi Arabistan ile ilişkilerin geliştirilmesi rağbeti söz konusu" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kız arkadaşını FETÖ'cü diye ihbar etti iddiası

SONRAKİ HABER

Rusya'dan ABD'ye sert suçlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...