27 Aralık 2016 14:32

Bangladeş’te binlerce grevci işçi işten atıldı

Bangladeş'te Aralık başında grev ve direnişe giden binlerce tekstil işçisi işten atıldı.

Paylaş

Ücretlerinin artırılması talebiyle Bangladeş’in başkenti Dakka’da bu ayın başlarında greve giden binlerce tekstil işçisi işten atıldı.

Dakka’nın dışında bulunan sanayi bölgesi Ashulia’da düşük ücretleri protesto eden on binlerce tekstil işçisi ücretlerin artırılması talebiyle direnişe geçmiş ve protesto gösterileri yapmıştı.

Bangladeş polisi 7’si sendika temsilcisi olmak üzere 30 civarında işçiyi ve grev ve gösterileri kamuoyuna duyuran bir televizyon muhabirini tutuklamıştı.

Dakka Polisinin Basın Sözcüsü Nur Nabi, medyaya, bin 500 civarında işçinin işten atıldığını ve fabrika sahiplerinin ”kavgacılar” hakkında mahkemelere başvurarak hukuki süreci başlattığını söyledi.   Grev ve direnişlerin önemli ölçüde son bulduğunu ve işçilerin yüzde 90’ının işbaşı yaptığı açıklandı.

Sendika yetkilileri ise, 3 bin 500 işçinin işten atıldığını ve grev ve direnişleri örgütleyenlerden onlarcasının tutuklanmamak için yer altına geçmek zorunda kaldığını açıkladı. Sendika, direnişe önderlik edenlerin tutuklanmalarını protesto ederken polis sadece şiddete başvuran işçilerin gözaltına alındıklarını iddia ediyor.

Direniş ve greve giden işçiler, H&M, Zara ve GAP gibi uluslararası büyük şirketlere üretim yapan fabrikalarda çalışıyor. İşçiler 60 avro dolayında olan aylık ücretlerinin üç kat artırılması talebiyle greve gitmiş ancak patronlar bu talebi reddetmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 2.7 daraldı

SONRAKİ HABER

Antalya'da jandarma ekiplerine ateş açıldı: 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...