27 Aralık 2016 14:25

Ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 2.7 daraldı

TÜİK, 1.8 olarak duyurduğu üçüncü çeyrek daralmayı eski sistemle bir kez daha hesapladı. Bu kez sonuç, yüzde 2.7 daralma olarak açıklandı.

Paylaş

TÜİK, 12 Aralık'ta değiştirdiği yeni hesaplama yöntemine göre yüzde 1.8 olarak duyurduğu üçüncü çeyrek daralmayı, eski sistemle bir kez daha hesapladı. Bu kez sonuç, yüzde 2.7 daralma olarak açıklandı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) zincirlenmiş hacim endeksi üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.7 daraldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi ise yüzde 0.2 küçüldü.

TÜİK 12 Aralık’ta yeni hesaplama yöntemine ve baz yılına göre GSYH büyüme rakamlarını açıklamış, GSYH’nin üçüncü çeyrekte geçen yıla kıyasla yüzde 1.8 daraldığını belirtmişti.

TÜİK, bugün yayınladığı GSYH ve mevsim takvim etkilerinden arındırılmış GSYH hesaplarına ilişkin kamuoyu duyurusunda, 12 Aralık’ta Avrupa Hesaplar Sistemi’ne (ESA-2010) uyumlu GSYH üçüncü çeyrek haber bülteni ile mevsimsellikten arındırılmayan serilerin yayınlandığını, 27 Aralık itibariyle mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış serilerin açıklandığını belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Romanya Cumhurbaşkanı, kadın başbakanı reddetti

SONRAKİ HABER

Bangladeş’te binlerce grevci işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa