27 Aralık 2016 14:04

Dersim'de dağ keçisi vuran avcıya 12 bin lira ceza verildi

Dersim’in Pülümür ilçesinde dağ keçisi vuran avcıya 12 bin TL para cezası verildi.

Paylaş

Dersim'in Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyü kırsalında, 7 yaşında olduğu belirlenen dağ keçisini vuran avcıya 12 bin lira para cezası verildi.

Dağ keçisi avlandığına dair bir ihbarı değerlendiren Tunceli Hayvan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Pülümür ilçesine bağlı Süleymanuşağı köyünde vurulmuş dağ keçisi buldu. 7 yaşında olduğu belirlenen dağ keçisi, ekipler tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Kaçak avcının tespit edilip yakalandığını, adı açıklanmayan avcıya para cezası uygulanacağını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, Süleymanuşağı dolaylarında kaçak avcı tarafından avlanma olayının 10 gün içerisinde üçüncü kez yaşandığını belirtti. Dağ keçisini vuran kaçak avcının yakalandığını belirten Gürsönmez, şahsın il dışından gelen biri olduğunu belirtti.

Halkın da kaçak avcılara karşı duyarlı olması gerektiğini söyleyen Gürsönmez, bu konuda kendilerine yardımcı olması çağrısında bulunarak, "Av koruma çalışmalarını devam ettiriyoruz. Ekiplerimiz 7/24  saat çalışıyor. Buna rağmen birçok noktada etkili olunamıyor. Bu noktada duyarlı vatandaşların bizi desteklemesini istiyoruz. Bu vakaların olmaması için gördükleri yerde ihbar etmelerini bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yakılarak öldürülen Kürt işçinin duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

Romanya Cumhurbaşkanı, kadın başbakanı reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...