27 Aralık 2016 13:52

Yakılarak öldürülen Kürt işçinin duruşması ertelendi

3. Havalimanı inşaatında Mehmet Aytaş'ın oda arkadaşı tarafından yakılarak öldürülmesine dair davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

3. Havalimanı inşaatında oda arkadaşı tarafından yakılarak öldürülen Mehmet Aytaş'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Mehmet Akkurt hazır bulundu. Duruşmaya Aytaş'ın ağabeyi Mehmet Suphi Aytaş, ablası Ayşe Şakar ve eşi Gülistan Aytaş da katıldı.

‘ELİMDE OLSA TÜM KÜRTLERİ YAKARIM’ DEDİ İDDİASI

Oda arkadaşı Aytaş’ı 6 litre benzinle yakarak öldüren sanık Mehmet Akkurt, olayın “kız meselesi” olduğunu iddia etti. Akyurt, Aytaş’ın olaydan önce de nereli olduğunu bildiğini ve herhangi bir anlaşmazlıklarının olmadığını öne sürdü. Akyurt, “Aytaş, telefonumdan gizlice kız arkadaşımın numarasını alarak rahatsız etmiş. Olayı öğrendiğimde kavga ettik. Ardından da bu olay gerçekleşti” dedi.

Aytaş’ın ağabeyi Suphi Aytaş, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek, “Olaydan 10 gün önce kardeşimle telefonda görüştüğümde huzurlu olmadığını, doğulu olduğu için onu dışladıklarını söylemişti” dedi. Aytaş’ın eşi Gülistan Aytaş, “Eşim Mehmet operator olarak lakabını bildiğim bir kişinin talebi üzerine İstanbul’a bu iş yerine çalışmaya gitti. Sanığın bu kişi olup olmadığını bilmiyorum. Eşimi İstanbul’a öldürmek için mi çekti bunu da bilmiyorum” diye konuştu. Aytaş’ın ablası Ayşan Şakar ise, kardeşi ile daha önceki konuşmalarında sanık Akyurt’un “Elimde olsa tüm Kürtleri yakarım” dediğini anlattı.

Aynı firmada şoför olarak çalışan Zafer Gündüz de olaydan önce sanıkla Aytaş’ın “kız meselesi” yüzünden kavga ettiklerini ifade etti. Olay günü odasında otururken “Yandım anam” çığlıklarını duyduğunu anlatan Gündüz, koşarak odaya gittiğinde kapının kilitli olduğunu, anahtarın da kapının dışında olduğunu söyledi. Kapıyı açtığında alev topunun üzerine geldiğini aktaran Gündüz, Aytaş’ın yüzünün bir kısmının yandığını ve feryatlarla kendini duvardan duvara vurduğunu anlattı.

‘ADLİ DEĞİL SİYASİ BİR CİNAYET’

Aytaş ailesinin avukatı Levent Pişkin, vakanın adli değil siyasi bir cinayet olduğunu belirterek, “Kürt işçilere yönelik artan saldırılar münferit olaylar değil” dedi. Cinayette Üstünler Grup İnşaat şirketinin de kusuru ve ihlali olduğunu söyleyen Pişkin, katılma taleplerinin reddini talep etti.

Mahkeme, Üstünler Grup İnşaat şirketinin davaya müdahil olma talebini reddederek, sanığın sevgilisi F.T’nin tanık olarak dinlenmesine karar verdi ve duruşmayı 23 Şubat 2017’ye erteledi.

3. havalimanı inşaatında çalışan 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaş odasında uyuduğu sırada daha önce tartıştığı oda arkadaşı tarafından yakılarak öldürülmüştü. Taşeron yatakhane koğuşunun tamamının yanmasına sebep olan olayda sanık Mehmet Akkurt 6 litre benzin kullanmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hava Harp Okulu öğrencileri için 3’er kez müebbet istendi

SONRAKİ HABER

Dersim'de dağ keçisi vuran avcıya 12 bin lira ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...