27 Aralık 2016 10:14

Kurtulmuş'tan IŞİD sorusuna yanıt: Medya ayağını denk alsın

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, IŞİD'in 2 askerin yakılmasına dair yayınladığı videoya dair sorulan bir soruya yanıt verdi.

Paylaş

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıyor.

IŞİD'in 2 askerin yakılmasına dair yayınladığı videoya dair bir soruya yanıt veren Kurtulmuş, "Bu video görüntüleriyle ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur, olsa kamuoyu ile paylaşırız. Medyadaki bazı arkadaşlar ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir.  Çok şükür ulusal medyada son dönemde ciddi bir dayanışma var, haberleri milli menfaat süzgecinden geçirerek değerlendiriyorlar."  dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Epeydir üzerinde konuştuğumuz Türkiye'nin gümrük birliğinin güncellenmesine yönelik çalışmalardır. Çalışmalar belli noktaya geldi ve AB ile gümrük birliği müzakerelerinin yeniden başlatılması, çeşitlendirilmesi, zenginleştirilmesi, AB'yi ilgilendiren konularda da taraf olmak için neler yapılır bunları tartıştık. Tartışmaların sonunda esnaf fonu gibi burada da belirli bir yol haritası, dört alternatif senaryo arasından en uygun olanı seçilecek. 

Bugünkü Bakanlar Kurulu'ndaki diğer önemli konu ise YÖK tarafından hazırlanan YÖK Kanun Tasarısı sunumu var, bununla ilgili tartışmalar da olgunlaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

SORU&CEVAP

Dün Sayın Başbakan ile Bahçeli görüştü. Perde arkası olarak sızdı ama 3 maddede değişiklik yapılacağı söylendi...

Değerli arkadaşlar MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren açık bir şekilde yürüyor. Zaman zaman iki heyet arasındaki görüşmeler, başkanların görüşmeleriyle konu tüm detaylarıyla ele alınıyor. Herhangi bir sapma söz konusu değildir, tam bir mutabakat çerçevesinde artık komisyonda da görüşülen anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan görüntüler vardı, resmi açıklama gelmedi... Bir diğerlendirmeniz olur mu? 

Bu video görüntüleriyle ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgi yoktur, olsa kamuoyu ile paylaşırız. Ama teşekkür ediyorum, bu tür terör örgütleri dünyanın en aşağılık mekanizmaları. Video yayınlayarak halkı korkutmaya, çaresizliğe itmeye çalışıyor. Herkes birbirinden korksun istiyorlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu anda DEAŞ'la fiilen savaş halindedir. Oturduğu masada uyduruk görüntülerle Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Kimse duyarsızlık içinde olmasın, bu milli bir sorumluluktur. Herkesin bu vazifeyi kendi içinde hissetmesi lazım. Çok şükür ulusal medyada son dönemde ciddi bir dayanışma var, haberleri milli menfaat süzgecinden geçirerek değerlendiriyorlar.

20 Ocak'ta OHAL süresi sona eriyor, OHAL uzatılacak mı?

Şimdi bu konuyla ilgili görüşlerimizi daha evvel de gündeme getirdik, bugün konuşmadık. OHAL laf olsun diye ortaya konmuş bir şey değildir. OHAL uygulamaları olmasaydı terör örgütlerine karşı etkin mücadele kapsamında atılan adımların atılması mümkün olmayabilirdi. Bir referandum sürecine giderken OHAL'in kaldırılmasını arzu ederiz, ancak alınmış bir kararımız yoktur.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Rus jetlerinin de destek verdiği söyleniyor...

Sahada bir savaş oyunu oynamıyoruz, can pazarının yaşandığı bir bölgeden bahsediyoruz, bizim evlatlarımız da orada. Şuradan şu kalktı, buradan bu indi gibi sözlerle masa başında savaş oyunu oynuyormuş gibi ifadeler kullanamayız. Türkiye üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor ve bununla ilgili ne gerekiyorsa onu yapacaktır.

Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşmede aksaklıklar çözüldü mü?

Arkadaşlar daha önce de söyledim. Mutabakat sağlandı. Her iki taraf da birbirine verdiği sözler çerçevesinde hareket ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cüneyt Çakır 5. sırada yer aldı

SONRAKİ HABER

Galatasaray Odeabank'a yeni oyun kurucu: Bruno Fitipaldo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...