27 Aralık 2016 09:24

Kocaeli'de 'Alternatif Tıp Dersleri'başladı

Kocaeli Üniversitesi'nden ihraç edilen akademisyenlerden Prof. Dr. Zelal Ekinci, öğrencileriyle bir araya gelerek 'Alternatif Tıp Dersi' verdi.

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen hocaları ile dayanışmak amacıyla başlattığı "Alternatif Tıp Dersleri"ne Prof. Dr. Zelal Ekinci'nin dersi ile başladı. 

Kocaeli Tabip Odası’nda başlayan ilk dersi Prof. Dr. Zelal Ekinci verdi. “Çocuklarda sıvı-elektrolit dengesi” başlıklı dersi anlatan Ekinci, öğrencilerinin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, “Onların bizim yanımızda olması çok güzel ve sevindirici bir şey. Biz üniversiteden kopsak dahi dışarıda, çeşitli alanlarda derslerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı ve dersine başladı. 

‘DERSLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Ders sonunda konuştuğumuz Tıp Öğrenci Komisyonu’ndan (TÖK) öğrenciler, hocalarıyla yaptıkları görüşme sonrası böyle bir karar aldıklarını belirtti. TÖK üyesi Hazal, hocalarını ve onların derslerini özlediklerini ifade ederek, bundan sonra da tıp derslerine devam edeceklerini belirtti. Bu süreçte hocalarının yanlarında olduklarını söyleyen Muaz da, “KHK’nin açıklandığı ilk günden bu yana hocalarımızın yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Bu yaptığımız ise onun bir göstergesi, bu gibi çeşitli dayanışma araçlarını sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Ders sonrası Evrensel’e konuşan Prof. Dr. Zelal Ekinci de dayanışmanın önemine değinerek, “Çok mutlu oldum öğrencilerimle buluşmaktan. Öğrencilerimizle yaptığımız toplantıda kendiliğinden ortaya çıktı, bu konuyu da çok önemsediğim için, ‘Keşke size sıvı-elektrolit dersi anlatsam’ dedim. Ardından hemen arkadaşlar bunu planladılar ve derslerimize burada da başladık. İhraç edilen 19 akademisyenin çoğu sosyal bilimlerden aslında, tıp alanında ihraç edilen 5 kişiyiz. Tıp öğrencileri Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin derslerine daha az katılıyordu o yüzden, bu dersler onlar için de iyi oldu” dedi. 

Türkiye’deki 6 merkezden biri olan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Çocuk Romatoloji merkezi, Prof. Dr. Zelal Ekinci’nin görevden ihraç edilmesi nedeniyle kapanmıştı. Bu merkez hâlâ kapalı. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Otomobille işçi servisi çarpıştı: 1 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Bakanlık açığa almak için bahane üretti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa