27 Aralık 2016 07:31

İHD İçişleri Bakanlığı’na sordu: Müjgan Ekin’e ne oldu?

İnsan Hakları Derneği, 48 gün boyunca işkenceye maruz kaldığı ortaya çıkan Müjgan Ekin’e ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu, gözaltına alındıktan sonra uzun süre kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin’in durumuna ilişkin açıklama yaptı ve konuyla ilgili bazı iddiaları İçişleri Bakanlığı’na yöneltti.

İHD’den yapılan açıklamada; 24 Ekim 2016 tarihinde Ankara Batıkent’te gözaltına alındıktan sonra düne kadar kendisinden haber alınamayan Müjgan Ekin’in sağ olduğu bilgisinin sevindirici olduğu ifade edildi.

Baba Esat Ekin’in İHD Genel Merkezi’nde yaptığı basın açıklaması ile kamuoyuna açıkladığı Müjgan Ekin’in 48 gün işkence yapıldıktan sonra Cerablus’ta serbest bırakıldığı bilgisine dikkat çeken İHD, İçişleri Bakanlığı’na “Müjgan Ekn’e ne oldu, Ekin’i kaçıranlar kimler, bu operasyonu hangi birim gerçekleştirdi, Müjgan Ekin Cerablus’a nasıl götürüldü?” sorularını yöneltti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı etkin bir biçimde sürdürmesini isteyen İHD, hükümete gözaltında kaybetme fiilinin bir daha asla gerçekleşmeyeceği taahhüdünde bulunma çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz'e düşen Rus uçağının karakutusu bulundu

SONRAKİ HABER

Yakıldığı iddia edilen Taş’ın ailesine hâlâ açıklama yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...