27 Aralık 2016 06:19

Belediyeye atanan kayyımdan işçilere ‘ajanlık’ dayatması

Diyarbakır’da kayyım Cumali Atilla’nın belediyede daire başkanlıklarına kendisine yakın isimler atadığı işçilere ajanlık teklif ettiği iddia edildi.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atanan Cumali Attila’nın uygulamaları tartışılmaya devam ediyor. Kayyım atamasının hemen ardından belediye binası bariyer, zırhlı araç ve polislerle çevrelenmişti. Daha sonra belediyede görevlendirilen kişileri teker teker görevden alan Attila’nın şimdi de daire başkanlıklarına kendisine yakın isimleri atadığı belirtildi.

SAĞLIK DAİRE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

2006 yılından bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı olarak görev yapan Nedim Yaşlı’nın yerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden Faysal Hatipoğlu atandı. Sağlık Daire Başkanlığı yetkilileri, yaklaşık bir hafta önce Yaşlı’nın yerine Hatipoğlu’nun getirildiği bilgisini verdi. Yine aynı şekilde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 5 öğretmen de çeşitli dairelere başkan yapıldı.

KOCAELİ’DEN BELEDİYEYE ATAMA

Daha önce Kocaeli Belediyesi'nde memur olarak çalışan Ahmet Karadağ, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DİSKİ) başına getirilirken, şimdi de Kocaeli Belediyesi’nde çalışan bir başka isim genel sekreter yardımcılığına getirildi. Kayyıma yakın isimlerin, kayyım adına kararlar alıp uyguladığı belirtiliyor. Bu grubun, dairelerin çalışmalarını durma noktasına getirdiği de iddia edildi.

İŞÇİLERE AJANLIK DAYATMASI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirilen müfettişlerin belediye çalışanlarıyla sık sık görüşmeler yaparak, çalışanları polis gibi sorguya çektiği öne sürüldü. Müfettişler özel odaya çağırdıkları işçilere, “Sizi kim işe aldı? Terör örgütü mensuplarına para verdiniz mi? Neden burada çalışıyorsunuz? Bilgi verirseniz işinizden olmayacaksınız. Para aktaran kişileri biliyor musun?” gibi sorular yönelttiği iddia edildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Roboskî’de sınır kapalı, gençler işsiz

SONRAKİ HABER

Iğdır’da HDP operasyonu: 5 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...