27 Aralık 2016 05:54

Her cadde ve sokakta 'Kitap Kumbarası'

Ağrı’da Sema Kültür Merkezi okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için ‘Kitap Kumbarası’ adıyla kampanya başlattı.

Paylaş

Ağrı Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sema Kültür Merkezi, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma oranını yükseltmek için ‘Kitap Kumbarası’ adıyla bir kampanya başlattı. Ağrı merkez, İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Tahir Elçi Caddesi’ne bırakılan 3 adet kumbarada biriken kitaplar önceden belirlenen köylerin okullarına gönderilecek. Startı verilen projeye dair bilgi veren Sema Kültür Merkezi Yöneticisi Awşin Aslan, amaçlarının kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi.

HER SOKAKAĞA BİR KUMBARA

Kentin tüm cadde ve sokaklarında benzer kumbaralar kurmayı hedeflediklerini dile getiren Aslan, “Amacımız bütün cadde, sokak ve köylere bu kitap kumbaralarının yerleştirmek. Kampanyayı 3 adet kitap kumbarasıyla başlattık. Ancak ilerleyen süreçte kumbaraların sayısını yükselteceğiz” dedi.

KİTAPLAR KÖYLERE GİDECEK

Kumbaraların belirli aralıklarla boşaltılacağını belirten Aslan, “Kitap kumbaralarının içinde 150 kitap birikince boşaltacağız. Bu şekilde elde ettiğimiz kitapları daha önceden belirlediğimiz köylere bağışlayacağız” diye konuştu. “Kültürsüz ve sanatsız bir toplum yaratılmaya çalışılıyor” diyen Aslan, kültürüne sahip çıkan bireylere bu günlerde daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

‘1 KİTAP 100 KİTAP OLACAK’

Kitap kumbarasına atılacak her kitabın taşıyacağı öneme işaret eden Aslan, “Kitap okuma alışkanlığının artığı yerde insanlarda farkındalık oranı artıyor. Kitap okuyan insanlar çevresinde olup bitenlere karşı daha duyarlı refleksler gösteriyor. Kitap kumbaralarına atılan 1 kitap 100 kitap olup elden ele dolaşacak. Bu sayede yüzlerce insana ulaşmış olacağız” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler: 1300 TL insanlarla dalga geçmektir

SONRAKİ HABER

‘HDP kongresi suç; kongreye katılan örgüt üyesi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...