26 Aralık 2016 20:07

El Cezire’nin haber yapımcısı Mısır'da gözaltına alındı

El Cezire televizyonunda haber yapımcısı olarak çalışan Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin, Mısır'da 'Halkı kışkırtmak' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Paylaş

Katar merkezli El Cezire televizyonunda haber yapımcısı olarak çalışan Mısırlı gazeteci Mahmud Hüseyin, aile ziyareti için geldiği Mısır'da halkı yönetime karşı kışkırtan zararlı yayınlar yapmakla görevlendirildiğinin belirlendiği gerekçesiyle güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. 

Ulusal Güvenlik Savcılığından yapılan açıklamada iki kardeşiyle birlikte göz altına alınan Hüseyin'in, yaptığı yayınlarla Mısır'da fitne çıkarmak ve halkı devlete karşı kışkırtmakla suçlandığı ve gözaltı süresinin 15 gün uzatma kararı alındığı belirtildi. 

Sputnik’in haberine göre, Mısır Ulusal Güvenlik (Devlet Güvenlik) birimi kaynakları ise, Hüseyin'in Kahire'nin batısında aynı anda birkaç ayrı yerde ikamet ettiğinin ve Al Jazeera yönetimi tarafından Mısır'da halkı yönetime karşı kışkırtan zararlı yayınlar yapmakla görevlendirildiğinin belirlendiği ifade etti 

'İHVAN'LA BAĞLANTILI' 

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, Hüseyin'in Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile iletişim kurmakla suçlandığını ifade etti. Hüseyin'in, Kahire'nin güneyinde yer alan Tora Hapishanesine nakledildiği belirtildi. 

'MISIR GİBİ BİR DEVLETE YAKIŞMIYOR' 

El Cezire tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Mısır İçişleri Bakanlığının Hüseyin'in gözaltına alınmasıyla ilgili kararının incelendiği ve Hüseyin'e yöneltilen suçlamaların Mısır gibi büyük bir devlete yakışmayacak yanılgılar içerdiği ifade edildi. Açıklamada, "Hüseyin'in söylenildiği gibi muhabirlerden sorumlu müdür değil haber yapımcısı olduğu, Mısır'a yıllık iznini geçirmek için gittiği, söylenildiği gibi yasa dışı faaliyetlerde bulunmuş olsa ülkesine havaalanından giriş yapmayacağı" kaydedildi. 29 Aralık 2013'te El Cezire İngilizce için Kahire'de bulunan Marriott Hotel'den haber yapan 3 gazeteci gözaltına alınmış ve yargılanmıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Al Cezire’nin haber müdürü, Mısır'da gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Irak Meclis Başkanı:Irak’ta kazanan ülkenin tüm renkleridir 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...