26 Aralık 2016 18:20

İzmirli işçiler OHAL’i konuştu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde işçiler OHAL’i ve sonuçlarını tartıştı. Toplantıda darbenin faturasının işçilere ve basına çıkarılmasına tepki gösterildi.

Paylaş

İzmir’in Gaziemir ilçesinin Aktepe mahallesinde oturan işçiler OHAL’i ve sonuçlarını tartıştı. İlçe ve mahallede gerçekleştirilmeye çalışılan kentsel dönüşüm projelerinin de gündem olduğu toplantıya konuşmacı olarak Avukat Hasan Hüseyin Evin ve Genel-İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız katıldı.

Arif Yıldız bütün yasaların KHK’ler ile bir gece yarısı geçirilmeye çalışıldığına dikkat çekti ve milletvekillerinin pasifize edildiğini belirtti. İZBAN grevinin ardından ulaşımda grev yasağının tekrar geldiğini, baskıların arttığı belirten Yıldız, herkesin bu baskılara karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Yıldız OHAL’e rağmen, işyeri ve fabrikalarda mücadele edilince kazanımların elde edildiğini aktardı.

Hasan Hüseyin Evin de darbenin faturasının işçilere çıkarılmasına ve gazete, televizyon, dergi ve derneklerin kapatılmasına tepki gösterdi. İşsizlik fonunun patronlara peşkeş çekildiğini ve zaten geçinemeyen işçilere ağır vergilerle baş başa bırakıldığını belirtti. Evin, asgari ücret açlık sınırının altındayken vergiyi sadece halkın ödediğini, patronlara ise teşvik verildiğini dile getirdi. Daha sonra söz alan işçiler ve mahalleliler yaşadığı sorunları aktardı. Kayyım atanan fabrikadan alacaklarını alamayan işçiler, kadın işçilerin yaşadığı sorunlar, işyerlerinde imzalatılan ihbarnameler ve birçok konu konuşuldu. Mahalleli ise kamulaştırma için verilen raiç bedellerinin düşürülmesine tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş merkezi şube kapatma  yetkisini aldı

SONRAKİ HABER

Chomsky'den Obama'ya 11 milyon kayıtsız göçmene af çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa