26 Aralık 2016 18:13

Belediye-İş merkezi şube kapatma  yetkisini aldı

Belediye-İş Genel Merkezi’nin dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonucu merkeze şube kapatma ve şube birleştirme yetkileri verildi.

Paylaş

Belediye-İş Genel Merkezi’nin Olağanüstü Genel Kurulu dün sendikanın genel merkez binasında yapıldı. İzmir’de üç şube başkanının ihracı, şube kapatma ve birleştirme gibi yetkilerin genel merkez yönetim kuruluna verilmesi gibi gündem maddeleri ile toplanmıştı. 

250 dolayındaki delegenin yarısından biraz fazla sayıda delege ile toplanan genel kurulda, genel merkeze muhalif olan İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, Belediye-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar ve Belediye-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy’un sendikadan kesin olarak ihraç edilmesi yönünde karar çıktı. Ayrıca 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Necdet Deligöz, 6 No’lu Şube Mali Sekreteri Azmi Gül de kesin olarak ihraç edildi. 

Olağanüstü genel kurul gündeminde yer alan tüzük ve bütçe hükümlerine göre, kapatılabilecek şubelerin belirlenmesi ve kapatılması, bu şubelere bağlı işyerlerinin başka şubelere bağlanması ve birleşebilecek şubelerin belirlenmesi ve birleştirilmesi konularında genel merkeze yetki verilmesi maddesi onaylandı. 

Salona, “İzmir işçisi, örgütüne ihanet edenlere karşı sendikasını yanında/İzmir Emekçileri” yazılı pankart asılması dikkat çekti. (İzmir/İVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Chelsea galibiyet serisini 12'ye çıkardı

SONRAKİ HABER

İzmirli işçiler OHAL’i konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...