29 Mart 2011 13:29

Gülen: Yasaklamak alakayı artırır

Fethullah Gülen, Ahmet Şık’ın taslak halindeki kitabı ‘İmamın Ordusu’ hakkında, herhangi bir şikayeti olmadığını belirterek, “Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı arttıracağı da ortadadır” dedi.Ahmet Şık’ın taslak halindeki kitabı ‘İmamın Ordusu’na yönelik baskınların ardında

Gülen: Yasaklamak alakayı artırır
Paylaş

Ahmet Şık’ın taslak halindeki kitabı ‘İmamın Ordusu’na yönelik baskınların ardından tartışmaların odağındaki isim olan Fethullah Gülen’in avukatından eleştirilerle ilgili açıklama geldi.

Gülen açıklamasında şöyle dedi: “İletişim çağında her türlü yayının İnternet gibi vasıtalarla rahatça yapılabildiği bir zamanda herhangi bir yayının muhatap okuyucuya ulaşmadan engellenmesinin mümkün olmadığı açıktır. Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı artıracağı da ortadadır.

Bahsi geçen kitapla ve yazarıyla alakalı şahsen herhangi bir şikayetim ve dava talebim olmamıştır. Konu tamamen Türk Yargısının meselesi olup adli makamların mevzubahis kitap hakkında hangi gerekçeyle ve delillerle soruşturma başlattıklarını da bilmiyorum. Tamamen bağımsız yargıya ait bir konuda da lehte veya aleyhte değerlendirmede bulunmam tabii ki söz konusu olamaz. Elbette düşünce, ifade ve basın özgürlüğü demokrasinin vazgeçilmez esaslarındandır. Fakat herhangi bir özgürlüğün kamu düzeni aleyhinde veya kişilik haklarına saldırı ve masum insanları karalama maksatlı olarak kullanılamayacağı da yine demokrasinin ve insan haklarının en temel düsturlarındandır.”
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fildişi’nde çatışmalar yayılıyor

SONRAKİ HABER

AKP Şırnaklıları böyle cezalandırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...