26 Aralık 2016 14:57

Deri böceklerini koruyana ödül

İsveç Blekinge'de valilik deri böceğinin korunmasına yardım edenlere 500 kron ödemeyi vaat ediyor.

Paylaş

İsveç’in Blekinge ilinde valilik, türü azaldığı için kırmızı listeye alınan deri böceğinin korunmasına yardım edenlere 500’er kron ödemeyi kararlaştırdı. Deri böceği varlığını sürdürmek için meşe ağacına ihtiyacı var. Meşe ağacı ise çevresinde fundalık ve çalılık olmazsa daha sağlıklı ve yeni dallar vererek büyüyor. Uzmanlar, çevresinde çalılık olan meşe ağaçlarının yeni dallar yerine boyuna büyüdüğünü, bunun da ağacın ömrünü kısalttığını söylüyorlar. Blekinge Valiliği, arazisinde meşe ağacı bulunanlara ağacın çevresinde bulunan çalıları temizlediği takdirde ağaç başına 500 kron ödemeyi vaat ediyor. Böylelikle deri böceklerinin daha elverişli bir ortamda büyüyeceklerini ve üreyeceklerini söylüyor. 

Arazisinde 10 meşe ağacı bulunan Sara Erissen, İsveç Devlet Radyosu’na “Bir meşe ağacında 1500 tür olduğunu duydum, tabii ki meşe ağaçlarını koruyacağım” açıklaması yaptı.

Valilik bünyesinde kurulu Doğayı Koruma yetkililerinden Annika Lydange de, “Eğer deri böceği kendini iyi hissederse diğer tüm türler de iyi hisseder ve varlıklarını sürdürürler” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail, yeni yerleşimleri onaylayacak

SONRAKİ HABER

Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...