26 Aralık 2016 12:40

Genç kızı alıkoyan sanıklar istismardan yargılanacak

Mersin’de 15 yaşındaki lise öğrencisini minibüste alıkoyan sanıklar 'cinsel istismar suçundan' da yargılanacak.

Paylaş

Mersin'de lise öğrencisi 15 yaşındaki N.B.Y.'yi minibüste alıkoydukları için tutuksuz yargılanan şoför M.G. ile arkadaşı S.B., hakkında 'cinsel istismar suçundan' ek iddianame hazırlanmasına karar verildi.

Okul çıkışında eve gitmek için minibüse binen liseli N.B.Y.'yi alıkoydukları iddiasıyla haklarında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan dava açılan ve tutuksuz yargılanan şoför M.G. ile arkadaşı S.B.'nin Mersin 8'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanıklar, lise öğrencisi N.B.Y.'nin ailesi, avukatları, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Kadın Hakları Merkezi'nin avukatları ile CHP Kadın Kolları üyeleri hazır bulundu.

‘CİNSEL İSTİSMAR’ İÇİN EK İDDİANAME HAZIRLANACAK

Genç kızın avukatı Sema Tokgöz, sanıklarla ilgili ortaya atılan 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' iddiasının cinsel saldırı amacıyla işlendiğini belirterek, sanıklar hakkında ayrıca 'cinsel istismar' suçlamasıyla da ek iddianame hazırlanmasını ve soruşturmanın bu yönde genişletilmesini talep etti. Av. Tokgöz, bu olayın çocuğun psikolojisini bozduğunu ifade ederek durumun dosyaya eklenmesini istedi. Sanıklar ise iddialarla ilgili savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme, sanıklar hakkında 'cinsel istismar' suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

ANNE: CEZA ALMALARINI UMUYORUM

Duruşma çıkışı açıklama yapan genç kızın annesi E.Y. ise, “Ceza almalarını umuyorum, istiyorum. İnşallah karşılıksız kalmayacak bunların yaptıkları. Kızımın yaşadıklarını düşündüm. Bu beni daha çok yaraladı. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusundan Halep'teki cihatçılara 72 saat

SONRAKİ HABER

Rusya'dan Suriye'de TSK'ye ilk askeri destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...