26 Aralık 2016 11:46

Mizgin Irgat: AKP Türk tipi diktatörlük istiyor

HDP Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Mizgin Irgat, ‘AKP’nin yapmak istediği anayasadan çıksa çıksa Türk tipi diktatörlük çıkar’ dedi.

Paylaş

HDP Bitlis Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu üyesi Avukat Mizgin Irgat, Antalya’da katıldığı parti toplantısında anayasa değişikliğine yönelik çalışmalara ve ülkede aralık ayında yaşanan katliamlara değindi.

HDP Antalya İl örgütü tarafından düzenlenen panelde Maraş, Roboski ve ‘Hayata Dönüş’ operasyonu adı altında yapılan katliamlarla ilgili sinevizyon gösterimi ve bir söyleşi düzenlendi.

HDP Antalya İl Eş Başkanlarının sunum yaptığı toplantıda, HDP Bitlis Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Av. Mizgin Irgat konuşma yaptı.

ÜLKENİN ÜÇ KANAYAN YARASI AYDINLATILMADI

Mizgin konuşmasında ülkenin üç kanayan yarası olarak değerlendirdiği Maraş katliamı, Roboski katliamı ve ‘Hayata Dönüş’ operasyonu adı altında altı mahkumun öldüğü cezaevi operasyonlarının bunca zaman geçmesine rağmen halen aydınlatılarak suçluların açığa çıkarılmadığını söyledi. Maraş katliamının bir yenisinin bugün Maraşın Terolor bölgesinde yaşanabilceğini belirten Irgat “Halen ayrımcı bir kimlik olarak Alevilik baskı altındadır. Alevilikle ilgili AİHM kararları uygulanmamaktadır” dedi. Roboski katliamınada değinen Irgat” Roboskide anaların yüreği yanmaya devam ediyor’’ diye konuştu.

BU BASKI ALTINDA NASIL BİR ANAYASA YAPACAKSINIZ?

HDP adına Anayasa Komisyonunda bulunduğunu ve Anayasa komisyon üyesi olduğunu belirten Irgat, “AKP hükümeti eş başkanlarımız dahil seçilmiş bir çok milletvekili arkadaşımızı, seçilmiş belediye başkanlarımızı, il ve ilçe başkanlarımızı ve binlerce parti üyemizi hukuksuz bir şekilde tutuklayarak, bir çok belediyeye kayyım atamıştır. AKP kendisine muhalefet eden akademisyenleri, kamu emekçilerini, gazetecileri işten atarak, bir çoğunu tutuklayarak, ya da hakkında dava açarak toplum üzerinde korku yaratıp böyle bir ortamda anayasa yapmaya çalışıyor. Bu yapacağı anayasa halkın anayasası olmaz, bu anayasa değişikliğinden çıksa çıksa Türk tipi diktatörlük çıkar” dedi. Mizgin, tüm partililerin bu gelişmeleri sokak sokak gezerek halka anlatması gerektiğini söyledi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'DTK illegalize edilmek isteniyor'

SONRAKİ HABER

İdlib’den El Bab’a Türkiye üzerinden cihatçı gönderilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...