26 Aralık 2016 11:27

CHP'li Akın bireysel silahlanmayı sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın bireysel silahlanmanın 10 yılda 10 kat arttığını belirterek meclise soru önergesi verdi.

Paylaş

CHP Milletvekili Ahmet Akın, bireysel silahlanmada tehlikeli bir tırmanış yaşandığına dikkat çekmek üzere Meclis’e soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlandırması istemiyle yöneltilen soru önergesinde “Bireysel silahlanma ile ilgili veriler kaygı verici boyutlara gelmiş durumda. Herkesin kolaylıkla silah edindiği bir ortamda silahla işlenen suçlarda da olağanüstü bir artış var. Yapılan araştırmalar ortada. Bir önlem alınması kaçınılmaz. TBMM'nin de acilen konuyu gündemine alması gerekir” ifadelerine yer verildi.

Akın, Bakan Soylu’nun şu sorulara yanıt vermesini istedi:

- Bireysel silahlanmaya ilişkin bu tehlikeli gidiş ile ilgili olarak, Valilikler özelinde 2003 yılından bu yana verilen silah ruhsatı sayısı nedir?

- Hükümetinizin bireysel silahlanmayı teşvik ettiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu teşvikin amacı nedir?

- Yıllara göre güvenlik güçlerince ele geçirilen ruhsatız silah sayısı nedir? Bireysel silahlanmada bu tehlikeli gidişi durduracak, kolaylıkla silah edinmeyi önleyecek bir çalışmanız var mıdır?

- Ruhsata tabi olmayan, av teskeresi ile kolaylıkla alınabilen pompalı tüfek gibi silahları temin etmeyi ruhsata bağlayacak bir çalışma yapılmakta mıdır?

- 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı kişilerin sorumsuzca yaptığı silahlanma çağrısı nedeniyle ruhsatlı ya da ruhsatsız silah sayısında bir artış olmuş mudur? 15 Temmuz'dan sonra verilen silah ruhsatı sayısı nedir? (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şehriban 7 yıldır şiddet gördüğü eşi tarafından öldürüldü

SONRAKİ HABER

HDP Milletvekili Ziya Pir için 'zorla getirme' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...