26 Aralık 2016 10:42

Uzanların 'rüşvet davası' zaman aşımına uğradı

Adana'da Kemal Uzan hakkında açılan rüşvet davası zaman aşımı gerekçesiyle düşürüldü.

Paylaş

Adana'da işadamı Kemal Uzan ve aralarında eski Çukurova Elektrik A.Ş. genel müdür yardımcısı ve bilirkişilerin de bulunduğu 5 sanık hakkındaki 'rüşvet davası' zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürüldü.

TMSF'nin el koyduğu ÇEAŞ, Berke Barajı'nın yapımı için 1991'de 670 milyon dolarlık ihale açtı. İhaleyi kazanan İtalyan şirket, baraj inşaatına başladı. Ancak, ödeme yapılmadığı gerekçesiyle 1994 yılında inşaat durduruldu. Bu olaydan sonra alacaklı durumda olan İtalyan şirket ile ÇEAŞ birbirlerine karşılıklı davalar açtı.

RÜŞVET DAVASI AÇILDI

Davaların devam ettiği sırada halen yurt dışında kaçak olan işadamı Kemal Uzan'ın bilirkişilere rüşvet verdiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kemal Uzan ile ÇEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ertuğrul Başar ve bilirkişiler Hasan Cihan Yılmazsoy, Emrah Tülü, Evren Eğer, Ufuk Yıldırım ve Cenk Demirbay hakkında 'rüşvet almak, rüşvet vermek ve bu suçlara aracılık etmek' suçlarından Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 2 ayrı dava açılıp daha sonra 2 dava birleştirildi.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına sanıklar katılmazken duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, zaman aşımı koşulları gerçekleştiği gerekçesiyle açılan kamu davası hakkında düşme kararı verilmesini ve Kemal Uzan hakkındaki yakalama kararının hükümle birlikte kaldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, dava dosyasının zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine karar verirken Uzan hakkındaki yakalama emrini de kaldırdı. Daha önce kefaletle serbest bırakılan sanıklar Yılmazsoy'un 5 bin, Başar'ın ise, 10 bin lirasının da iade edilmesine karar verildi. Ancak Kemal Uzan hakkında başka dava ve tutuklama kararları bulunuyor. Uzanların daha önce de birçok davası zaman aşımı nedeniyle düşmüştü. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çin’in ilk uçak gemisi Pasifik’te

SONRAKİ HABER

Anayasa Komisyonu'nda gerilim yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...