26 Aralık 2016 10:27

Tarım arazisine atık su boşaltıldığı iddia edildi

Siyanürlü altın madenciliğinde ve jeotermal enerji santrallerinde oluşan atık suyun Gediz Nehri’ne boşaltıldığı iddiaları Meclis’e taşındı.

Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal,  Gediz Havzası’nda içme sularını tehdit eden siyanürlü altın madenciliği ile jeotermal enerji santralleri olduğu, bu faktörlerle birlikte atık suların denetimsiz ve arıtılmadan Gediz Nehri’ne boşaltıldığı iddialarını gündeme getirdi. Sarıbal, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki' ye “Durum Gediz Havzasını yok edebilecek boyutta korkunç bir tehdittir. Bu konuda bakanlığınız tarafından yapılan çalışmalar varsa kamuoyuna açıklar mısınız?” dedi.

Bakan Özhaseki' nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP'li Sarıbal, önergesinde üzerinde 4 mevsim tarım yapılabilen Gediz Havzası’nda başta üzüm, zeytin, incir, pamuk ve tütün olmak üzere ekonomik değeri yüksek ürünler yetiştirildiği ancak kullanılabilir suların altın madenciliği ve jeotermal faaliyetler nedeniyle yok olduğunu belirtti.

CHP'li Sarıbal, Bakan Özhaseki' nin “Atık suların denetimsiz ve arıtılmadan Gediz Nehri’ne boşaltılmasının insan sağlığına, yaşamsal kaynaklara ve tarım arazilerine zarar vermekte olduğu bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir, bu konuda ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır?” sorusuna yanıt vermesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nazlıaka yaz saat uygulamasına ilişkin soru önergesi verdi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı’ndan El Bab açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...