26 Aralık 2016 08:12

Tanrıkulu: Saldırı öncesinde ihbarlar dikkate alınmıyor mu?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ABD Büyükelçiliği’nin saldırı uyarılarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

Paylaş

ABD Büyükelçiliği'nin yeni bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik yeni bir güvenlik uyarısını Başbakan Yıldırım'a soran CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Yaşanan saldırı ve patlamalar öncesi yapılan ihbarların dikkate alınmadığı iddiaları doğru mudur?” sorusuna yanıt istedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Amerikan Büyükelçiliği'nin yeni bir saldırı ihtimaline karşı Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik yeni bir güvenlik uyarısını hatırlatarak, “Son 1.5 yılda Türkiye'de 12 ilde gerçekleşen toplam 27 bombalı saldırı ve patlamalar öncesi bazı Büyükelçilikler benzer güvenlik uyarıları yayımlamış, ancak etkili ve somut güvenlik önlemleri alınmaması sonucunda 410 kişi hayatını kaybetmiş ve 2997 kişi yaralanmıştır. Yayımlanan güvenlik uyarısı göz önüne alındığında, olası bir saldırı ihtimaline karşı AKP Hükümeti ek güvenlik tedbirleri alacak mıdır?” dedi.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLEN VAR  MI?

Tanrukulu, restoranlar, ticari merkezler, ibadethaneler ve ulaşım merkezleri olarak belirtilen yerlerde olası bir saldırı durumunda can kaybı ve yaşanmaması adına İçişleri Bakanı her türlü somut güvenlik tedbirlerini de merak ederek, saldırlar öncesinde ihbar olmasına rağmen Bakanlığın önlem almadığı iddiasını gündeme getirdi. “Yaşanan saldırı ve patlamalar öncesi yapılan ihbarların dikkate alınmadığı iddiaları doğru mudur?” diye soran Tanrıkulu,  Başbakan Yıldırım'ın iddialar ile ilgili olarak soruşturma varsa açıklanmasını istedi.

Tanrıkulu, iddialarla ilgili olarak “Saldırı ve patlamalar öncesi gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması hususunda, sorumluluğu bulunanlardan görevden el çektirilen var mı” sorusuna da yanıt istedi. 2016 yılının son günlerinde, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarında yoğunluğun arttığı ve daha önce Sabiha Gökçen ile Atatürk Havalimanlarına düzenlenen saldırılara da önergesinde değinen Tanrıkulu, “Havalimanlarında ek güvenlik tedbirleri alındı mı?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müezzinoğlu ‘alkol zammı’na İnönü'lü savunma yaptı

SONRAKİ HABER

Zorkun Yaylası’nda yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...