26 Aralık 2016 07:31

‘Taleplerimizi yüksek sesle ifade etme zamanı’

Kocaeli'de Emek Gençliği'nin çağrısıyla ekonomi, siyaset ve işçi mücadelesi tartışıldı.

Paylaş

Kocaeli’de Emek Gençliği'nin çağrısıyla ekonomi, siyaset ve işçi mücadelesi tartışması yapan işçi ve üniversiteli gençler, Eğitim Sen Şube binasında bir araya geldi. Ekonomideki son tartışmalar üzerine tartışan gençler, dünya üzerinde yaşanan ekonomik krizlerin kısa bir tarihine değindi.

“Bir ekonomik kriz tehlikesiyle karşı karşıya mıyız?” sorusunu soran gençler, 2002 seçimine giderken peş peşe gerçekleşen ekonomik krizlerin koalisyon hükümetini barajın altına ittiğini, böylelikle AKP ve CHP'nin meclisi oluşturduğuna değinen gençler, ekonomik krizlerin yaşandığı dönemde emekçiler ve halkın yoğun protesto gösterileri yaptığını belirtti.

80'lerden sonra ortaya çıkan küreselleşme dalgasının dünya ekonomilerinin birbirlerine eklemlenmesine olanak sağladığını tartışan gençler, Türkiye'nin de bu durumdan nasibini aldığını ifade etti.

‘HERKESE GERÇEKLERİ ANLATMALIYIZ’

Tartışmaların ardından söz alan Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, iktidarın ülkede ve dünyada olup biteni kendine yarar hale getirip insanların önüne sunduğunu belirtti. Her geçen gün yeni bir olaya uyanıldığını aktaran Erkan, “Ülkede olup bitenlere karşı yan yana gelmekten başka yolumuz yok. Oturup bekleyemeyiz, sıra arkadaşımızdan başlayarak, mahallemizde, çalıştığımız fabrikada ulaştığımız herkese gerçekleri anlatmalıyız. İktidarın televizyon ve gazetelerine karşı ses olabilmemiz lazım” dedi.

Fabrikalarda yaşanan gelişmelere de değinen Erkan, işçilerin birlikte mücadele etmesinin önemine değindi. İktidarın işçileri bölmek için çaba harcadığını vurgulayan Erkan, “İşçilerin birliğinden korkuyorlar, o yüzden ayırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 2017'de metal sektöründe yaşanacak sözleşme süreci önemli bir rol durumunda şu an. İşçiler metal direnişinde birlikte olabildi, bölünmeden hareket eden işçiler kazanımlar da elde etti. Şimdi fabrikalarda birliği sağlama, taleplerimizi yüksek sesle ifade etme zamanıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından etkinlik soru ve cevapların ardından son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arap Aleviler IŞİD saldırısı uyarısının ardından tedirgin

SONRAKİ HABER

Rüşvetten 66 tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...