26 Aralık 2016 07:27

Arap Aleviler IŞİD saldırısı uyarısının ardından tedirgin

Adana’da Alevi mahallelerine IŞİD saldırısı olabileceği uyarılarının ardından Adana Alevi Platformu, vatandaşların tedirgin olduğunu söyledi.

Paylaş

Adana’da Arap Alevilerinin yaşadığı mahallelere IŞİD saldırısı olabileceği yönünde jandarma tarafından yapılan uyarının ardından mahallelerde incelemelerde bulunan Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Şükrü Şahin, Alevilerin kendilerini güvensizlik içinde hissettiklerini söyledi.

Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan 4 Kasım 2016 tarihli istihbarat raporunda Yumurtalık ilçesine bağlı Arap Alevi yurttaşların yaşadığı Ayvalık, Deveciuşağı, Hamzalı, Kaldırım, Kızıldam, Narlıören, Asmalı, Demirtaş, Gölovası, Kesmeburun, Kuzupınarı ve Sugözü mahallelerine yönelik keşif ve istihbarat faaliyetlerinde bulunan IŞİD tarafından saldırı olabileceği uyarısı ortaya çıkmıştı. Rapor kapsamında mahalle muhtarları ve kanaat önderlerine gönderilen yazıda ise şüpheli görülen kişilerin jandarmaya haber verilmesi istendi. Raporun kamuoyuna yansıması ardından Adana Alevi Platformu, köylerde incelemelerde bulundu. Jandarma uyarısı sonrası hem İçişleri Bakanlığı hem de Adana Valiliği soruşturma açarken, konuya ilişkin bakanlık Mülkiye Müfettişleri görevlendirdi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD) Adana Şube Başkanı ve Adana Alevi Platformu Dönem Sözcüsü Şükrü Şahin, öncelikle Adana Valisi Mahmut Demirtaş'la görüştüklerini ardından Yumurtalık'ta bulunan iki köyde yurttaşlarla bir araya gelerek, görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti. Bakanlık ve valilik tarafından uyarının tebliğ edilme şekline ilişkin soruşturma başlatıldığını anımsatan Şahin, köylerde yaptıkları inceleme neticesinde edindikleri bilgileri kendileriyle de paylaştıklarını söyledi. 

'YURTTAŞLARDA TEDİRGİNLİK VE KORKU VAR'

Jandarmanın uyarısı sonrası Yumurtalık ilçesinde bulunan Arap Alevi köylerine gittiklerini vurgulayan Şahin, “Bu iki köyde ciddi anlamda bir tedirginlik gözlemledik. İnsanlar kendilerini ciddi anlamda güvensizlik içinde hissediyorlar. Köylüler, 'burada istihbarat toplayan birini görmedik ve duymadık. Böyle bir şey yaşamadık ama şimdi yaşamaktan korkuyoruz' diyorlardı " şeklinde konuştu.

‘ALEVİLERİ KATLİAMLA TEDİRGİN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Şahin, buralarda Suriyeli mültecilerin yoğunluklu bulunduğunu ve tarım işçiliği yaptığını ifade eden Şahin, Türkiye’de Suriyeli mültecileri denetim altına alma sorunu olduğunu aktardı. 

Şahin, Alevi ve Sünni köylerin yan yana olduğunu ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşanmadığını ifade ederek, "Bu tarz istihbarat ve uyarılar yeni bir şey değil. Korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyorlar. Sürekli Alevileri katliam ile tedirgin etmeye çalışıyorlar" diye konuştu. (Adana/DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Aç kalan domuzlar üniversite kampüsüne indi

SONRAKİ HABER

‘Taleplerimizi yüksek sesle ifade etme zamanı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa