26 Aralık 2016 06:07

‘Yıllarca seslerini duyurdu, şimdi kendisi de hasta tutuklu’

Mersin’de hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için mücadele eden Ali Tanrıverdi, yakın zamanda geçirdiği kalp ameliyatına rağmen tutuklu.

Paylaş

İstanbul Beşiktaş’taki saldırının ardından başlatılan operasyon kapsamında Mersin’de gözaltına alınan 66 kişi arasında yer alan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, ‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. 71 yaşındaki Tanrıverdi, 2012 yılında KCK operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuş, 4 aylık bir tutukluluk sürecinin ardından tahliye edilmişti. Tanrıverdi hakkında yapılan suçlamaya dayanak olarak katıldığı protesto eylemleri ile basın açıklamalarının yanı sıra 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerine HDP’den milletvekili adayı olduğu sırada katıldığı çalışmalar gerekçe gösterildi.

Tanrıverdi’nin avukatlarından İHD Hukuk Komisyonu üyesi avukat Özgür Çağlar, Tanrıverdi ve beraberindekilerin tutukluluklarına basmakalıp gerekçeler sunulduğunu belirterek, dosyalarında ‘Örgüt üyeliği’ ve ‘Örgüt propagandası’ suçlamasına somut tek bir delilin bulunmadığını söyledi.

‘YILLARCA HASTA TUTSAKLARIN SESİ OLDU’

Tanrıverdi hakkındaki gerekçelerin birkaç sosyal medya paylaşımı olduğunu söyleyen Çağlar, bu paylaşımların içeriğinin de İHD’nin cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dönük yaptığı çalışmaların fotoğrafı olduğunu aktardı.

Tanrıverdi’nin insan hakları savunucusu olduğunu ve yaşı itibari ile suçlamaların dayanağının olmadığını ifade eden Çağlar, Tanrıverdi’nin yakın zamanda 2 defa kalp ameliyatı geçirdiğini söylemelerine rağmen tutuklama kararının verildiğini kaydetti.

Çağlar, “Başkanımız yıllarca cezaevlerindeki hak ihlallerini ve hasta mahpusların sesini duyurmak istedi. Ancak şimdi kendisi de hasta bir şekilde hak ihlallerini yaşandığı cezaevine konuldu” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Dolar yılın başından bu yana yüzde 20,2 arttı

SONRAKİ HABER

Erzincan'da okullara kar tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa