26 Aralık 2016 05:50

Anma afişi 'örgütsel doküman' oldu!

İzmir’de Kaldıraç Dergisi okuru Ali Fuat Eroğlu, çantasında bulunan anma afişi ‘örgütsel doküman’ olarak gösterilerek tutuklandı.

Paylaş

Kaldıraç Dergisi okurları Ali Fuat Eroğlu ile Sibel Yaşar, 16 Aralık'ta İzmir'in Konak ilçesi Metro çıkışında ‘şüphe’ üzerine polisler tarafından durduruldu. Çantalarında üzerinde Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Che Guevara, Bekir Kilerci ve Ali Serkan Eroğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu afişlerin bulunması üzerine Eroğlu ve Yaşar gözaltına alındı. ‘Örgüt propagandası’ suçlamasıyla TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülen Yaşar ve Eroğlu, itirazlarına rağmen cemaat soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerle birlikte gözaltında tutuldu.

Emniyetteki işlemleri ardından çıkarıldıkları savcılık tarafından ifadeleri alınmadan tutuklanma talebiyle Yaşar ve Eroğlu'nun sevk edildiği İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi skandal bir karara imza attı.

Eroğlu, ‘DSİH silahlı terör örgütü üyesi olmamakla beraber örgüt adına suç işlediği’ iddiasıyla tutuklanırken, Yaşar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TEM sorgusunda Eroğlu ve Yaşar'a "Örgüt ile nasıl tanıştıkları" sorulurken, savcılık ise yasal Kaldıraç Dergisi ve Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği'ni (AKA-DER) illegalize etti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Onlardan kalan eşyalarla hayata tutunuyorlar

SONRAKİ HABER

Azez'de çadır yandı: 1 bebek öldü, 4 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...