26 Aralık 2016 00:32

Savaş hiçbir millete huzur ve kazanç getirmez

Metal işçisi İzzettin Akın yazdı: Bu ülke hepimizin ülkesi. Kürt, Türk, Arap, Sünni, Alevi bu ülkede savaş hiçbir millete huzur, kazanç getirmeyecek.

Paylaş

İzzettin AKIN
Metal işçisi

Merhaba Evrensel okurları; ben bir metal işçisiyim ve yaşadıklarımı bir mektupla yazmak istedim. Günbegün hayat zorlaşırken her gün her şeye zam geliyor ama işçilere gelince zam yok. Açlık sınırı altında çalışmak zorunda kalıyoruz. Birde her gün yeni bir bomba patlıyor. Dün Ankara da, bugün İstanbul da. Ne yazık ki sorumluları belli ama hiç biri yargı önüne çıkartılmadığı için bu bombalar patlamaya devam edecek. Bunun zararını en çok biz işçiler ödüyoruz. Patronlar kârına kâr katmak için daha çok bomba patlamasını istiyorlar. Çünkü her patlayan bomba bunlara daha çok kar getiriyor. Daha az işçiyle daha çok üretim yapıyorlar. 2016’nın sonuna geldik ama hala 2017’nin zammını belirlemediler. Aldığımız maaşla ay sonunu getiremiyoruz. En az 2 bin lira olmasını istiyoruz ama ne yazık ki bu ülkenin bakanları “İstemenin sonu yok” diyorlar. Ama ne yazık ki sömürünün sonu yok. Biz insanca yaşayabileceğimiz bir maaş istiyoruz. Savaş var haline şükret diyorlar.
Bugün Halep’te çocuklar için ağlayanlar ne yazık ki aslında Halep çocukları için ağlamıyorlar. Kendi yandaş çetelerini Halep’ten kurtarmak için ağlıyorlar. Dün IŞİD’le işbirliği yaparken bugün de El Nusra ile işbirliği yapıyorlar. Bu iki çete grubu da aynı zihniyette ve kafa kesen canilerdir. Derhal bu çetelerden vazgeçip kendi ülkemizin sorunlarıyla ilgilensinler. Herkesin barış ve huzur içinde yaşaması için mücadele etsinler. Bu ülke hepimizin ülkesi. Kürt, Türk, Arap, Sünni, Alevi, bu ülkede savaş hiçbir millete huzur ve kazanç getirmeyecek. Barış ve kardeşlik için bu ülkenin bütün işçi ve emekçileri beraber mücadele edersek kazanırız.

ÖNCEKİ HABER

Sorularım var!

SONRAKİ HABER

İşçiler açlığa razı edilmek isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...