25 Aralık 2016 22:55

Petrol işçileri özelleştirmeye karşı Ankara’da

Petrol-İş, özelleştirme ve taşeronlaştırmaya karşı bugün Enerji Bakanlığı önünde kitlesel açıklama yapacak.

Paylaş

Petrol-İş üyeleri, Türkiye Petrolleri’nde tasfiye, özelleştirme ve taşeronlaştırma girişimlerine karşı bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde kitlesel basın açıklaması yapacak.

Türkiye Petrolleri’ndeki (TP) sondaj, kuyu tamamlama ve jeofizik operasyonlar ocak ayından itibaren TPIC’e devredilecek. Bu faaliyetlerin taşeron şirkete devredilmesiyle birlikte yaklaşık 850 işçinin özel sektörde çalıştırılması ve özelleştirme de önemli bir adımın atılması planlanıyor. Petrol-İş Sendikası özelleştirme ve işçilerin güvencesizleştirilmesine karşı bugün Ankara’da eylem yapacak. Batman, Adıyaman gibi birçok ilden başkente  gelecek olan Petrol-İş üyeleri  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde kitlesel basın açıklaması yapacaklar.

İşçiler daha önce kararın geri alınması talebiyle iş bırakmış, örgütlü oldukları bölgelerde eylemler yapmıştı. Kararın özelleştirme anlamına geldiğine dikkat çeken Petrol-İş ve işçiler taleplerinin kabul edilmemesi halinde yeni eylemler yapacakları uyarısında bulunuyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

George Michael yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İncir çekirdeğine resim yapan adam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...