25 Aralık 2016 17:00

Tabip Odası İhsan Aslan'ın ölümünü araştıracak

Gözaltında gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen İhsan Aslan’ın ölümüne dair Van-Hakkari Tabip Odası araştırma başlatıyor.

Paylaş

Van’da gözaltında kaldığı 16 gün boyunca gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdiği iddia edilen İhsan Aslan’ın ölümüne dair Van-Hakkari Tabip Odası araştırma başlatma kararı aldı.

Tabip Odası Başkanı Özgür Deniz Değer, yaşanan olay hakkında doktorlar ya da hastanede yaşanan hak ihlalini tespit etmek amacıyla yarın araştırma başlatacakları bilgisini paylaştı. Değer, “Aile ve avukatlardan bize herhangi bir başvuru gelmedi. İlk önce basından gördük böylesi bir olayın yaşandığını. Elimizde şu an hazırlanmış raporlar yok, ama ölmeden önce başvurduğu özel bir hastaneden topladığımız kimi sözel bilgiler var. O hastane ile ilgili elimizdeki en somut veri ise Aslan’ın hastaneye getirildiğinde zaten kalbinin durmuş olmasıdır. Hastanedeki doktorlar kimi müdahalelerde bulunmasına rağmen duran kalbini tekrar çalıştıramamışlar. Aldığımız diğer bilgi ise Aslan’ın ölmeden yaklaşık bir hafta önce kalp rahatsızlığı için hastaneye gittiği ama yapılan testler sonucu kalbinde herhangi bir sorun bulunamadığı. Bu yüzden hastanın kalp krizinden mi yoksa başka bir nedenden mi hayatını kaybettiğini araştırmamız gerekiyor” dedi.

Ailenin verdiği bilgiye göre; Aslan’a götürüldüğü hastanede işkence gördüğünü belirtmesine rağmen darp raporu verilmedi. Daha sonra kalp rahatsızlığı ile özel bir hastaneye kaldırılan Aslan, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Çavuşoğlu: Çanakkale'yi savunurken 6 bin Halepli vardı

SONRAKİ HABER

ETHA: Okatan derhal serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...