25 Aralık 2016 16:11

‘Ayrımcılık eğitimin önünde engel’

Barış akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Utku Sayın ‘Eğitimde engelleri kaldıralım!’ söyleşisinde öğrencileriyle buluştu.

Paylaş

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde barış bildirisine imza veren akademisyenlerden, sözleşmesi uzatılmayan Yrd. Doç. Dr. Utku Sayın; MKÜ öğrencilerinin düzenlediği ‘Eğitimde engelleri kaldıralım!’ başlıklı söyleşide öğrencileriyle buluştu.

Çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide eğitimde engelin sadece fiziksel ve zihinsel yetersizlikten kaynaklanmadığına dikkat çekildi. Paralı eğitimin, ana dilin, mezhepsel farklılıkların da eğitime engel olduğuna dikkat çekilen söyleşide konuşan Yrd. Doç. Dr. Utku Sayın, “Bizim eğitim sistemimiz ötekileştirme üzerine kurulu. Bu ötekileştirmeyi inancımız, anadilimiz, cinsiyetimiz ve daha bir çok konu üzerinden yaşıyoruz. Bu ötekileştirme tabii ki öğrencilerin başarı ortalamasını düşürmektedir” dedi.

1950 yılından sonra eğitimde cinsiyet ayrımcılığının ve erkek egemenliğinin arttığını söyleyen Sayın, bunun ders içeriklerine ve kitaplara da yansıdığını söyledi.

Soru ve cevaplarla devam eden söyleşide öğrencilerse, Utku Sayın'ı tekrar derslerde görmek istediklerini söyledi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uludağ’da donma tehlikesi geçiren kadın kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Lugansklı eğitimcilerden enformasyon semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...