02 Haziran 2012 10:42

‘Bize ayak uydurmayan çeker gider’

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 düzenlemesine ilişkin öğretmen ve idarecileri tehdit ederek, “Bize ayak uydurmayan çeker gider” dedi.Bakanlığın 29 Mayıs’ta tüm Türkiye’de aynı anda düzenlediği tele konferans eğitimine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Dinçer telekonferans y&

‘Bize ayak uydurmayan çeker gider’
Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 düzenlemesine ilişkin öğretmen ve idarecileri tehdit ederek, “Bize ayak uydurmayan çeker gider” dedi.
Bakanlığın 29 Mayıs’ta tüm Türkiye’de aynı anda düzenlediği tele konferans eğitimine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katıldı. Dinçer telekonferans yöntemiyle katıldığı etkinlikte son yapılan 4+4+4 düzenlemesi konusunda, okul idarecilerini ve öğretmenleri yine tehdit etti. Eğitimde yapılan değişikliklerin bakanlığın politikası olduğunu belirten Bakan Dinçer, “Bize ayak uydurmayan çeker gider” sözünü sık sık yineledi.
“Kılık kıyafet yönetmeliğine uymuyor” diye hiçbir öğrencinin okuldan geri gönderilmemesi gerektiğini belirten Bakan Dinçer, okul idarecilerinden bu konuda işlem yapılmamasını istedi.
“Yaşanan değişime uymak istemeyenden hesabını sorarım” diyen Dinçer bununla da yetinmeyerek şunları ifade etti: “4+4+4 reformuna karşı konuştuğunuz kulağıma geliyor, bunlar beni üzüyor .”

ÜSLUBU RAHATSIZ ETTİ

Toplantıya katılan birçok idareci Bakan Ömer Dinçer’in üslubundun rahatsız olduğunu dile getirdi. Bakanın toplantıya hazırlıksız katıldığını düşündüğünü söyleyen bir okul idarecisi “Sayın Bakanın bir siyasetçi üslubu ile yaptığı bu tehdit dolu konuşması bende şaşkınlık yarattı” dedi.  İdareci, “4+4+4 yasası hiçbir hazırlık yapılmadan Meclisten alelacele geçirildi. Ne eğitimcilere ne bilim insanlarına, ne eğitim sendikalarına soruldu. Şimdi yaşanabilecek aksaklıkların sorumlusu olarak biz öğretmenler, okul idarecileri sorumlu tutulmak isteniyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.
Bir başka öğretmen de Başbakanın “öğretmenler 15 saat çalışıyor” açıklamasının eğitimcileri toplum gözünde itibarsızlaştırmak için söylendiğini ifade etti. Öğretmen, “Okulumuzda ayrım gözetmeksizin her öğretmen Başbakana bu sözlerinden dolayı öfkeli, çünkü gerçek bu değil” dedi.

BİZİ KARALAMAK İSTİYORLAR

Konuştuğumuz bir başka eğitimci ise “23 Mayısta biz öğretmenler yoksulluğa karşı sağcı-solcu demeden greve çıktık, hakkımız için. Şimdi toplum karşısında bizi karalamak istiyorlar” diye tepki gösterdi.
Gazetemize açıklamalarda bulunan bir başka okul idarecisi ise gerek Milli Eğitim Bakanının gerekse de Başbakanın bu söz ve uygulamalarına karşı sendikalardan ortak tepki beklediklerini, bu tepkiye tüm öğretmenlerin de uyacağını düşündüğünü dile getirdi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanatçılardan yaşam savunucularına destek

SONRAKİ HABER

Samsun’da dayanışma gecesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...