25 Aralık 2016 14:12

Evrensel dostları dayanışma kahvaltısında buluştu

Antalyalı işçi ve emekçiler, Evrensel gazetesi dostları, dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Paylaş

Erensel’in Antalyada düzenlediği “OHAL’de Evrensel Gazetesiyle Dayanışma” kahvaltısı geniş bir katılım ile Nobel Cefe’de yapıldı. Siyasi parti, emek örgütleri ve demokrasi güçlerinin katılımları ile destek verdiği kahvaltıda, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik ve Evrensel muhabiri Mahir Doğan birer konuşma yaptı. Kahvaltı konuşmaların ardından şiir ve müzik dinletisi ile sonlandı.

Evrensel gazetesi ile dayanışma kahvaltısında konuşan Erdoğan Tedik, “Oğlum ve yoldaşım Korkmaz’ın arkadaşları, yoldaşları bir söz vermişlerdi. Korkmazın gazetesi Evrensel’i işçi ve emekçilerle buluşturacak, Evrensel gazetesini her koşulda sahiplenip yaşamasını sağlayacaklardı. Bu gün burada bu sahiplenmeyi görüyorum. Bu da bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Evrensel gazetesi Antalya muhabiri Mahir Doğan da konuşmasında darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL’i ve OHAL uygulamalarını eleştirdi. KHK’lerle radyo ve TV’lerin kapatıldığını hatırlatan Doğan, “Tüm baskı ve terör karşısında biz gazeteciler, polislerin haber peşindeyken döverek öldürdüğü Metin Göktepe gibi, halklarımıza, işçi ve emekçilere doğru haberi ulaştırmaya devam edeceğiz. İşçi ve emekçilerin sesi olan Evrensel gazetemiz 22 yıl önce siz işçi ve emekçilerin ekmek parasından ayırarak vermiş olduğu destek ile kurularak bugüne gelmiştir. Bugünden sonra da sizlerin gösterdiği dayanışma ile halkın haber alma hakkını savunmaya devam edecek” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da okullara kar tatili

SONRAKİ HABER

‘Soruşturmalar derhal geri çekilsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...