25 Aralık 2016 13:50

Çocukların tank önüne yatırılmasına Eğitim Sen’den tepki

Sivas'ta Eğitim Sen Şube üyeleri, anaokulu öğrencilerinin 15 Temmuz gecesi yaşananları tiyatro gösterisi ile anlattığı programa tepki gösterdi.

Paylaş

Sivas’ta Aksu Anaokulu salonunda geçen perşembe günü gerçekleştirilen 15 Temmuz Darbe Girişimi programına Eğitim Sen Sivas Şubesi’nden tepki geldi.

Öğrenciler, darbecilerin tanklarla sokağa çıkışını, TRT'den yayınlanan bildiriyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk ekranlarında Facetime üzerinden yaptığı çağırıyı, okunan salalarla birlikte sokaklara çıkarak tanklara karşı duran, önüne yatanları canlandırdı.

Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek etkinliğe tepki gösterdi. Öğrencilerin tiyatro gereği, sala okunduktan sonra sokağa çıkıp tankların önüne yatırılmasını eleştiren Doğan, “Çocuklara sınıflarda tekbirler çektirilmesi, çocukların tankların önüne yatırılarak ölümün ve şiddetin kutsanması, cübbe ve sarıklarla namaz kıldırılarak inanç sömürüsü yapılması ve çocuk istismarının bizzat devlet güvencesinin altındaki devlet okullarından gerçekleştirilmesi, sorgulanması gereken bir durumdur. Daha tek yönlü düşünebilen, diğer insanların bakış açılarına algılayamayan çocuklara tanklar, silahlar, cübbeler ve sarıklarla tam bir ötekileştirme, ayrımcılık, kin ve nefret aşılanmak istenmektedir. Vatan, millet, ülke, ölüm, şehitlik gibi soyut kavramları anlayabilecek gelişimde olmayan çocuklara bu durumun dayatılması anlaşılır değildir” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ergene zehir akıyor

SONRAKİ HABER

Yüksekova'da okullara kar tatili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...