25 Aralık 2016 13:41

Koşuyolu Gönüllüleri'nden Avrasya Tüneli eylemi

Avrasya Tüneli nedeniyle durakları kapatılan Koşuyolu Halkı eylem yaptı.

Paylaş

Avrasya Tüneli düzenlemesi nedeniyle Koşuyolu'ndaki otobüs durağının kaldırıldığını ve Kadıköy'e giden E-5 bağlantı yolunun kapatıldığını belirten Koşuyolu Çevre Gönüllüleri eylem yaptı. Koşuyolu'nda toplanan gönüllüler, Avrasya Tüneli bağlantı yoluna kadar yürüdü.

‘Durağımızı da, yolumuzu da geri ver, Koşuyolu'nu hapsetme’ yazılı pankart ile ‘Mahalleme, parkıma, durağıma dokunma’, ‘Avrasya açıldı Koşuyolu kapandı’ ve ‘İBB durağımı geri ver’ şeklinde sloganlar atan grup, yolu bir süre trafiğe kapattı.

Grup adına yapılan açıklamada “Avrasya Tüneli, hiçbir trafik sorununa çözüm olmamış, fakat Koşuyolu'nu ve civar mahalleleri trafiğe gömmüştür. Koşuyolu'na gelen vatandaşlar ya bir durak önce ya da bir durak sonra otobüsten inmektedir. Bu nedenle yaralanmalı kazalar meydana gelmiş, bir öğrencimiz karanlıkta E-5 kenarında tellere takılarak yaralanmıştır. Haftalardır mağduriyetini haykırıp İBB'yi şikayet yağmuruna tutan vatandaşlara, 'Koşuyolu durağı güvenlik sebebiyle iptal edilmiştir. Yeni durak konulmayacaktır' şeklinde cevap verilmektedir. Vatandaş olarak yetkililerden acilen bu soruna bir çözüm bulmalarını bekliyoruz. Yaptığınız bu yanlış düzenleme sonucu çocuklarımızın, ailelerimizin veya yakınlarımızın başına bir şey gelirse, sorumlusu sizlersiniz” denildi.

Daha sonra sloganlar eşliğinde Koşuyolu Caddesi üzerinden Avrasya tüneli bağlantı yoluna kadar yürüyen gönüllülere yoldan geçen otomobiller de korna çalarak destek verdi. Burada sloganlar atan gönüllüler, yolu bir süre trafiğe kapattıktan sonra dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘En karanlık dönemdeyiz, dümen çözüme çevrilmeli’

SONRAKİ HABER

Ergene zehir akıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...