Su ekipleri doğalgaz borusu patlattı

Adana’da su şebeke çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Onarım boyunca alınan önlemler sayesinde yangın ya da patlama yaşanmadı.

25 Aralık 2016 13:14
Paylaş

Adana Su ve Kanalizasyon İşleri'ne (ASKİ) bağlı ekipler, şebeke çalışması sırasında doğalgaz borusunu patlattı. Gaz dolaşım vanalarının kapatıldı, onarım boyunca polis ekipleri konutların bulunan bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Alınan önlemler sonucu yangın çıkmadı.

Olay, Merkez Çukurova ilçesinin Kurttepe Mahallesi'nde bulunan Seyhan Uygulama ve Araştırma Merkezi ve çevredeki binalara içme suyu sağlayan şebekeyi yenilemek isteyen ASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldi. Çalışma sırasında toprağı kazan iş makinesi, villaların bulunduğu mahalle ortasındaki doğalgaz borusunu patlattı. Yoğun gaz çıkışını fark eden ekipler, polise ve doğalgaz firmasının görevlilerine haber verdi. Polis ekipleri bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Olası bir yangına karşı itfaiye ekipleri hazır bekletildi.

MAHALLELİLER UYARILDI

Doğalgaz firmasına bağlı teknik ekip, patlayan borunun bağlı olduğu hattı belirledikten sonra vanaları kapatarak gaz akışını kesti. Onarım sırasında hastaneye giriş ve çıkışları kapatan polis, çevredekileri de sigara içmemeleri konusunda uyardı.

ASKİ ekipleri bölgede doğalgaz borusu olduğuna yönelik bir uyarı levhası olmadığını belirterek suçlarının olmadığını savundu. Çalışanlar, gaz hattının üzerinin de uyarı işaretlerinden biri olan sarı kumla kapatılması gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonrasında doğalgaz borusu yenilendi. Gaz sızıntısının önlenmesinin ardından bölge yeniden yaya ve araç trafiğine açılıp konutlara gaz verilmeye başlandı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

TMMOB Kadın Komisyonu: Zulüm uzun süredir yanıbaşımızda

SONRAKİ HABER

Barış imzacısı 433 sinemacıya soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...