02 Haziran 2012 10:35

Şekerbank’a HES tepkisi

Trabzon’un Çaykara İlçesindeki Solaklı Vadisi’ne yapılmak istenen HES’e karşı direnen köylüler HES şirketinin hissedarı olduğu öne sürülen Şekerbank’ı protesto etti.Şekerbank’ın İstanbul Gümüşsuyu’daki genel merkezi önünde eylem yapan Karaçam ve Köknar köylüler

Şekerbank’a HES tepkisi
Paylaş

Şekerbank’ın İstanbul Gümüşsuyu’daki genel merkezi önünde eylem yapan Karaçam ve Köknar köylüleri, bankanın camlarına ve ATM’sine ‘Deremiz Şekerbank’a sermaye olmayacak” ve “Teslim Olmayacağız” yazılı dövizler astı. Eyleme EMEP Eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili  Levent Tüzel de katılarak HES karşıtlarına destek verdi.

Eylemde, HES’lere karşı çıktıkları için yaşlı kadınların dahi kolluk kuvvetleri tarafından dövülerek yerlerde sürüklenmesi kınandı.  Karaçam ve Köknar köylüleri adına yapılan ortak açıklamada konuşan Atilla Oğuz , HES’e karşı mücadele eden köylülerin baskılara ve onur kırıcı müdahalelere maruz kaldığını belirterek  Bölge adeta işgal altına alınmıştır” dedi.

ŞEKERBANK HES’İN GERÇEK SAHİBİ

HES şirketinin mafyatik yöntemlerle halkı tehdit ettiğini hatırlatan Oğuz, “Eylemi Şekerbank’ın önünde yapmamızın nedeni var. Bölgede halka gözdağı ve korku vermek için mafyatik ilişkileri olduğu bilinen yerel taşeron şirketleri öne süren Derebaşı Enerji AŞ’nin ana ortağı Şekerbank’tır. Solaklı Derebaşı HES projesinin en büyük hissedarı ve gerçek sahibi bölgede bulunan taşeron şirketler değil, Şekerbank’tır. Dolayısı ile Şekerbank, Derebaşı AŞ’nin ana hissedarıdır, sahibidir.”dedi.  Oğuz, mafyatik tehditler, baskıcı ve antidemokratik uygulamalara rağmen mücadelelerinin süreceğini söyledi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuk pornosu operasyonu: 192 gözaltı

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan yaşam savunucularına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...