25 Aralık 2016 11:29

Koruma Kurulu'nun yetkisi İBB'ye devredildi

Tarihi Yarımada için Koruma Kurulu’nun yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Paylaş

Tarihi yarımadada bina tadilatları ve yenileme çalışmalarının büyük bir bölümü, artık Koruma Kurulu onayına gitmeyecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, oyçokluğuyla aldığı kararla, Fatih’teki yatırımların ve binaların yenilenmesinin önünü açacak plan notu değişikliğine imza attı. Hürriyet’te yer alan habere göre karar, tarihi yarımadada, 10 bin tescilli eser niteliğindeki yapıların etrafındaki 50 bin binayı ilgilendiriyor.

Yeni düzenlemeye göre, Fatih’te, Kentsel Arkeolojik Sit Alanı ve 1, 2 ve 3. derecede koruma bölgelerinin tamamındaki tescilli yapılar eskiden olduğu gibi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca, bunun dışında kalan, tescilli yapılara komşu parsellerdeki yapılar ve tescilsiz yapılar belediye tarafından değerlendirilecek.

Bu alanlarda bölgenin mimari karakteri göz önünde bulundurularak, doku bütünlüğünü zedelemeyecek mimari yaklaşımla plan ve plan hükümlerinde belirtilen esaslara göre, ilçe belediyesi uygulama yapacak.

CHP’li İBB Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu kararın hukuksuz olduğunu belirtti ve “Kılıfı önceden hazırlanmış. Tarihi yarımada bir bütün olarak bakmak zorundasınız, bir tarafına kurul baksın, bir tarafına belediye olmaz” yorumunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esendere Belediye Eş Başkanı Uzunköprü gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Midyat’taki Süryaniler 'Yaldo bayramı'nı kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...