25 Aralık 2016 10:07

İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa’da ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküler’ temasıyla başladı.

Paylaş

Emeğin öyküsünü onlarca kentte binlerce kişiyle buluşturan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Bursa’da başladı. Bu yıl 11’inci kez perdelerini açan festivalde 28 Aralık'a kadar onlarca film Bursa halkıyla buluşacak. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin de destek verdiği festival kapsamında 15 ülkeden 40 film ücretsiz olarak sinema tutkunlarının izlenimine sunulacak.

Festivalin açılışı Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum'da düzenlenen kokteylle başladı. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Gazeteci Banu Güven, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, festivale destek veren kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Festival Komitesi adına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gerçekleştirdi. Düzenlenen festivalin emek ve özgürlükler adına büyük anlam taşıdığını kaydeden Bozbey, “11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali ile farklı kapıları araladığımıza, emeği ve özgürlüğü ifade eden yapımları kitlelerle buluşturduğumuza inanıyorum. Bu çerçevede, eşitlikten, emekten ve özgürlükten yana pek çok paydaşla bir projede buluşmak büyük mutluluk. Organizasyon, bu yıl da emekten yana söz söyleyen yapımları, bu kez ‘Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri’ başlığıyla beyaz perdeye taşıyor” dedi.

FESTİVALDEKİ FİLMLER GERÇEKLERİ ANLATIYOR

Geceye katılan Gazeteci Banu Güven de festivalin sıkı takipçisi olduğunu belirterek duyduğu heyecanı dile getirdi. Son dönemde gerçekleri yansıtan medya organlarının azaldığına dikkati çeken Güven, “Bugünlerde gerçekleri göremiyoruz, yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Bu dönemde en iyi yapılacak şey 28 Aralık’a kadar film izlemek. Bu festivaldeki filmler gerçekleri, yaşanmışlıkları anlatıyor” diye konuştu.

Gecede CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Banu Güven’e günün anısına plaket ve çiçek verdi. Açılış töreninde görevinden ihraç edilen öğretmen Deniz Atmaca da söz alarak işçiler adına duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Festivalin açılış filmi, Şafak Pavey’in yönetmenliğini yaptığı, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan katliamı konu alan ‘Geride Kalanlar’ oldu. Film gösteriminin ardından gece Feryal Öney’in konseriyle devam etti. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soma katliamı davasında Alp Gürkan ifade verecek

SONRAKİ HABER

Bağlar belgeseli, Amed Film Festivali’nde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...