25 Aralık 2016 08:43

Meteorolojiden Akdeniz ve İç Anadolu için kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Mersin, Maraş ve Adana'nın yüksek kesimleri ile Konya ve Karaman için yoğun kar uyarısı yaptı.

Paylaş

Akdeniz Bölgesi'nin yüksek kesimleri ile İç Anadolu'da bazı kentlerde yarın yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz Bölgesi'nde 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde kar beklendiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca Karaman ve Konya'da yoğun kar yağışı gerçekleşeceği belirtildi.

ANTALYA, MERSİN, MARAŞ, ADANA, KARAMAN VE KONYA'DA KAR BEKLENİYOR

Meteorolojiden yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre, 26.12.2016 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının Salı günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

ÖNCEKİ HABER

Veli Encü ile beraber 3 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

TGC: İktidar gazetecilere soluk aldırmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...