25 Aralık 2016 22:39

Hüseyin Avni Aker'e derbili veda

Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynayacağı son lig maçında Fenerbahçe'yi mağlup ederek mabedine galibiyetle veda etmek istiyor.

Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında maçlarını yeni stadında oynayacak Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynayacağı son lig maçında Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyonluklar yaşadığı mabedine galibiyetle veda etmeyi hedefliyor.

Ligde bu sezon oynadığı 15 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi alarak 18 puan toplayabilen Trabzonspor, ilk yarının son haftasında bugün sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son lig maçına çıkacak olan bordo mavililer, buradaki lig serüvenini galibiyetle noktalamak ve devre arasına da moralli girmek istiyor. Saat 20.00'de oynanacak karşılaşmada, hakem Ali Palabıyık düdük çalacak.

KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da kart cezası nedeniyle Matus Bero bu maçta forma giyemeyecek. Hücum hattında zorunlu değişikliğe gidecek olan teknik direktör Ersun Yanal'ın, ligde son oynadıkları Medipol Başakşehir maçının 11'ini ise büyük oranda koruyacağı öğrenildi. Yanal'ın Bero'nun cezalı olması nedeniyle kanatta Castillo'ya, sağbekte ise Akakpo'nun yerine kart cezası biten Zeki'ye görev vermesi bekleniyor.

FENERBAHÇE İLE 118'İNCİ RANDEVU

Trabzonspor ile Fenerbahçe, bu maçla birlikte 118'inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 117 maçta Trabzonspor'un 37, Fenerbahçe'nin 47 galibiyeti bulunuyor. 33 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 126 gol atarken, kalesinde 146 gol gördü. 

Lig maçlarında ise Trabzonspor 22, Fenerbahçe 36 galibiyet elde ederken, 28 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. 86 lig maçında Trabzonspor 85, Fenerbahçe ise 115 gol kaydetti.

14 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Fenerbahçe ile oynadığı son 14 maçta 5 beraberlik ve 9 yenilgi alan Trabzonspor, rakibini en son 2010-11 sezonunda ligin 2'inci haftasında Trabzon'da oynanan maçta 3-2'lik skorla mağlup etmişti. Bordo mavililer ayrıca Fenerbahçe ile oynadığı son 9 maçta gol atma başarısı gösteremedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

El emeği ürünlerle evini geçindiriyor

SONRAKİ HABER

Muradiye Şelalesi dondu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...