92 kişiyi taşıyan Rus askeri uçağı Karadeniz'e düştü

Rusya Savunma Bakanlığına ait 92 kişiyi taşıyan Tupolev Tu-154 tipi uçak Soçi kentinden havalandıktan sonra Karadeniz'e düştü.

25 Aralık 2016 04:31
Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen ve içinde 83 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçak Soçi kentinden kalktıktan sonra Karadeniz'e düştü.

UÇAK KARADENİZ'DE 50 İLA 70 METRE DERİNLİKTE BULUNDU

Rus Araştırma Komitesi, RusyaSavunma Bakanlığına ait uçağın Karadeniz’e düşmesinin ardından soruşturma başlattı. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Soçi’den kalkan uçağın kalıntılarının kıyıya 1.5 kilometre mesafede, 50 ila 70 metre derinlikte bulunduğu ifade edildi. Uçağın muhtemelen kalkış sırasında sorun yaşadığını ifade eden yetkililer, mürettebat ya da yolculardan kurtulan kimse olmasının mümkün olmadığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154 uçağının deneyimli ve birinci sınıf pilotlardan Roman Volkov tarafından kullanıldığını açıkladı. Volkov'un 3 bin saatten fazla uçuş deneyimi olduğu açıklandı.

Rus televizyonu RT'nin, arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin paylaştığı görüntülerde kazada yaşamını yitirenlerin denizden çıkarılma anları görülüyor.

KIZIL ORDU KOROSU MENSUBU MÜZİSYENLER, ASKERİ PERSONEL VE GAZETECİLER BULUNUYORDU

Rusya Savunma Bakanlığı, Tu-154'te bulunan yolcuların listesini yayınladı. Uçaktaki 92 kişinin önemli bölümü Kızıl Ordu Korosu mensubu müzisyenlerden oluşuyor. 92 kişi arasında 'Doktor Liza' adıyla bilinen, Ukrayna ve Suriye'de sivillere yönelik yardımlarıyla tanınan doktor Elizaveta Glinka, Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov gibi isimler de yer alıyordu. Uçakta Kızıl Ordu Korosu mensubu askeri personelin dışanda çok sayıda gazeteci de bulunuyordu.

Yerel saatle 05:20'de Moskova’daki Chkalovsky Hava Üssü’nden kalkan uçağın yakıt ikmali için Soçi’ye indiği ve son güzergahının Suriye’nin Lazkiye kenti olduğunu bildirildi. Kaynaklar uçaktaki Kızıl Ordu Korosu müzisyenlerinin ve diğer yolcuların yeni yıl kutlaması için Lazkiye'ye gittiklerini belirtiyor.

Uçağın enkazının bulunduğu bölgede arama-kurtarma çalışmaları 7 gemi ve bir helikopterle yürütülüyor. Öte yandan Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, uçağın düştüğü bölgede yürütülen arama-kurtarma çalışmalarına katılmaları için 'Centrospas' ve 'Lider' adlı arama-kurtarma gruplarını Soçi'ye gönderdi.

PUTİN, MEDVEDEV'E KOMİSYONA BAŞKANLIK ETME TALİMATI VERDİ

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kazaya dair gelişmeler ve kurtarma operasyonuyla ilgili düzenli olarak bilgilendirildiğini ifade etti. Vladimir Putin, Başbakan Dmitriy Medvedev'e uçak kazasının soruşturulmasına yönelik devlet komisyonu kurma ve komisyona başkanlık etme talimatı verdi. Komisyon, uçaktaki askeri personelin kimler olduğuna dair detayları, uçağın Suriye’ye uçmasına izin veren kişilerin kim olduğunu ve olayla ilgili her türlü gelişmeyi araştıracak.

Rusya Devlet Başkanı Putin, kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Putin, Karadeniz'de yaşanan uçak kazası nedeniyle 26 Aralık'ta yas ilan edildiğini açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Polisten gazeteciye: Hadi şimdi de haber yaz

SONRAKİ HABER

Tilki şakası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...