24 Aralık 2016 22:40

İran'da hava kirliliği nedeniyle eğitime ara verildi

Hava kirliliği sebebiyle Tahran ve Tebriz şehirlerinde ilkokullarda eğitime ara verildi ve vatandaşlara toplu taşıma kullanmaları çağrısı yapıldı.

Paylaş

Artan hava kirliliği nedeniyle Tahran ve Tebriz'de ilkokullarda eğitime ara verildi. İran'ın resmi haber ajansı İRNA'ya açıklama yapan Tahran Çevre Gözetim ve Denetim Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Rastgari, Tahran genelinde hava kirliliği değerinin normalin çok üzerinde tespit edildiğini ve bu değerin toplum için sağlıksız olduğunu söyledi. Tahran Valiliği yazılı açıklamada yaparak, hava kirliliğinden dolayı kalp, akciğer hastaları, yaşlılar, hamileler ve çocukların açık havada yapılan uzun süreli etkinliklerinden kaçınmaları istenirken Tebriz Valiliği de vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmak yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında bulundu.

Şehrin fiziki yapısı ve nüfus yoğunluğuna ek olarak araçlardan yayılan egzoz gazları, Tahran'da hava kirliliğini yaşanabilir değerlerin çok üzerine çıkardı. Kentte yaşayan inasnların çoğu kirlilikten etkilenmemek için maske kullanıyor. Kent dünyanın havası en kirli 10 şehrinden biri. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Adana'da, bar ve gece kulüplerinde denetim

SONRAKİ HABER

6 ilde elektrik kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...