24 Aralık 2016 18:49

İstanbul'da güvenlik önlemleri altında Noel ayini yapıldı

İstanbul'da Hristiyanlar, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde Noel ayinini yoğun güvenlik önlemleri altında düzenledi.

Paylaş

Hristiyanlar Noel’i kutlamaya Taksim Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde başladı. Katoliklere göre Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 24 Aralık gecesi Noel ayini düzenlendi. 

Hristiyan inancına göre Katolikler Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilen 24 Aralık’ta Noel’i ayin düzenleyerek kutlamaya başladı. Akşam saatlerinde Taksim Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde başlayan ayin polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Ayin öncesi polis kilise içinde arama gerçekleştirdi. Yurttaşlar mumlar yakıp dualar ederek yeni yıl için dilek dilemeyi ihmal etmedi. Bu sırada Müslüman yurttaşların da kiliseye girip dualar okuduğu, yeni yıl dileklerinde bulunduğu da görüldü. 

İncil'den ayetlerin okunduğu ayine, ilahi ve dualarla devam edilirken, St, Antuan Kilisesi'ndeki ayine, çok sayıda yurttaş katıldı. Ayinde temsili bir bebek kullanılarak Hz. İsa'nın doğuşu canlandırıldı. Ayine İstanbul'da yaşayan Katolikler başta olmak üzere, turistler ve ziyaret amacı ile gelen Müslümanların da olduğu görüldü.

Ayin ilahi ve duaların okunmasıyla devam ederken yeni yılda barış ve huzur dolu bir yıl geçirilmesi dileğinde bulunuldu.

Noel Bayramı nedeniyle Antakya Ortodoks Kilisesi’nde de ayin düzenlendi. Düzenlenen ayini kilisenin ruhani lideri Jan Delüller ile rahip Dimitri Doğum yönetti. İlahilerin okunduğu ve mumların yakıldığı ayinde, Hıristiyan vatandaşlar dualar etti. Işık ve balonlarla özel olarak süslenen kilisede hazırlanan hediyeler de kiliseye gelenlere dağıtıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Silopi ilçe eş başkanları Azma ile Balın tutuklandı

SONRAKİ HABER

Malazgirt savcısı, FETÖ'den tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa