TBMM Anayasa Komisyonu'nda tartışma 

Anayasa Komisyonu'nda AKP'nin artık maddelerin görüşmesine geçilmesi önerisi CHP milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı.

24 Aralık 2016 18:35
Paylaş

AKP milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Zekeriya Birkan ve Adem Yeşildal imzasıyla geneli üzerindeki konu açıklığa kavuştuğundan teklifin maddelerine geçilmesine dair önerge sunulması komisyonda tartışma yaşanmasına neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP'li vekiller ayağa kalkarak önergeye itiraz etti. Altay, geçmişteki komisyonlarda da aynı tutumun izlendiğini belirterek, “Geçmişte 4 + 4 + 4’e de böyle yapıldı, parlamento tarihinde kara bir gün kara bir leke olarak geçti. Önerge gelebilir. Baştan beri tutumunuz; biraz muhalefeti konuşturalım. Grup Başkanvekili olarak daha tümü üzerinde görüşlerimi belirtmedim. Yaptığınız siyasi eşkıyalıktır, gümrükten mal kaçırma mantığıdır” itirazında bulundu.

AKP’nin Şanlıurfa vekili Kemalettin Yılmaztek’in Altay’a laf atarak, yumruğunu bir kaç kez sıraya vurdu. Bunun üzerine Altay, “Bana lan deme… Bana mı diyorsun, senin Allah belanı versin” diyerek masadaki plastik su şişesini Yılmaztekin’e doğru fırlattı.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş da tartışmaya dahil olarak CHP milletvekillerinin yaptıklarının, alışkanlık olduğunu iddia etti.

Grup Başkanvekili Engin Altay, Elitaş’a, “Sana da küfür etseler sinirlenir, su atarsın. Buraya kendime küfür ettirmeye gelmedim” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Emek Sineması belgeseli Amed Film Fesitvali’nde gösterildi

SONRAKİ HABER

HDP Silopi ilçe eş başkanları Azma ile Balın tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa